BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan evlilik açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni ortaöğretim yönetmeliğindeki evlilik tartışmasına ihtimal vermiyor

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni ortaöğretim yönetmeliğindeki evlilik tartışması ile ilgili olarak, açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden yakın dostu olan emekli uzman vergi denetmeni Abdullah Güleç'in (61) cenazesine katılmak için Gemlik'e geldi. Çarşı camii'nde kılınacak öğlen namazından önce Kılıçdaroğlu, ilk önce Abdullah Güleç'in ailesine taziyede bulundu. Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni ortaöğretim yönetmeliği ile ilgili olarak,

"Öncelikle sayın bakanın tavrı ne? Onu görmemiz lazım. Sayın bakan böyle bir uygulamayı uygun görüyor mu görmüyor mu. Ona bakmamız lazım. Kendisinin bir görüşü olmadan bizim yorum yapmamız uygun olmaz. Ben ihtimal vermiyorum. Madem sayın bakan sahip çıkmadı. Demekki böyle bir uygulama söz konusu değil. Böyle bir düzenleme hazırlık söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

O GÖRÜŞME NORMAL

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdat Özel arasındaki görüşme hakkında bir açıklama yapılmamasına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Böyle yorumlanmamalı. Sayın genelkurmay başkanı başbakan ile her zaman görüşebilir. Bu görüşmelerden birisi gerçekleşmiştir. Sürenin uzunluğu biraz dikkat çekici. Onun dışında normal bir görüşmedir" diye cevapladı.