BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı çıldırtacak soru

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a sorduğu soru ortalığı karıştıracak.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkı döviz bozdurmaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdününün yurt dışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun?" diye sordu.

AĞIR ZARRAB ELEŞTİRİSİ
ABD'deki Reza Zarrab davasına değinen CHP lideri, hükümetin Zarrab'ın suç ortağı olduğunu iddia ederek, "Biz neyin ne olduğunu, kimin köşeyi döndüğünü biliyoruz, kimin ayakkabı kutularında para topladığını da gayet iyi biliyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin haftalık grup toplantısında konuştu. CHP liderinin eleştiri oklarının hedefinde Erdoğan vardı. İşte o konuşmanın öne çıkan satır başları:

"ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN LİRA OLMALI"
"Asgari ücret önümüzdeki dönemde en az net 2 bin lira olmalı. 2 bin lira yüksek. Buna karşı çıkanlara şu teklifi yapıyorum: Ayda 1400 lira verelim sadece bir ay ve geçin diyelim. Faiz lobilerine para buluyorsun. 15 yılda bir avuç faiz lobisine 145 milyar dolar para verdiler. Çalıştılar mı? Ellerinde viski bardakları ile oturdular dünyanın parasını aldılar. İçeride de bir grup faiz lobisine para ödediler. 620 milyar lira. Onlara da para buluyorsun. Asgari ücretliden vergi alıyorsun.

Biz faiz lobisinden alacağız, ranttan alacağız, asgari ücretliye vereceğiz. 1300 lira yaptılar, sonra yüzde 7.9'luk zamla 1404 lira oldu. Peki, son bir yılda ne oldu? Sadece patatese yüzde 49 zam geldi. Tereyağ yüzde 37.3, nohuta yüzde 34, her şeye zamn geldi, hepsi de yüzde 10'un üzerinde, yüzde 20'nin üzerinde. Ankara'daki beyler asgari ücretlilerin sırtına binmiş keyiflerini sürüyorlar. Bu oyuna artık son vereceğiz.Taşeron işçisi ile, asgari ücretli ile, çocukları aylardır hapishanelerde olan annelerle birlikte mücadele edeceğiz.

"PARA ÖDEMEMEK İÇİN İYİCE HASTALANDIKTAN SONRA ACİL SERVİSE GİDİYOR"
Hastaneye gitse, ilaç katılım payı yüzde 20, muayene payı, 6-12 lira arası. Reçete için kağıda para verecek. Kutu başı, 3 kutudan fazla olursa fazla ücret verecek. Tetkik, erken muayene ücreti verecek. Zaten ne veriyorsun da bu paraları istiyorsun. Taşeron işçisi bu paraları ödememek için bekliyor, iyice hastalandıktan sonra acil servise gidiyor. Orada para yok. Acil servise başvuran hasta sayısı 1 yılda 110 milyon 115 bin kişi. Nüfustan fazla. Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok. Türkiye'nin bu rotadan çıkması lazım. Herkes düşünsün.

ALTAN KARDEŞLERE DESTEK
Gücünü saraydan alan bir yargı yargı değildir, sarayın kölesidir. Bu yargıçlar bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getiremezler. FETÖ ile mücadele diyorlar. Hangi FETÖ ile mücadele? Ağan varsa tamam, bir de kayınpeder varsa hiç sorun yok. Gazeteciler hapiste. Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak. Atilla Taş var, bazıları tahliye oldular. 57 gazeteci 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Meclis'i bombala emrini veren adam 1 kez müebbet ile yargılanıyor. Gazetecinin sadece kalemi var onu da 3 kez müebbet ile yargılıyorsunuz. Yargıtay diyor ki, cebir ve şiddet gerekir diyor müebbetle yargılanması için. Ne yaptı? Yazı yazdı. Bu hukuk değildir.

RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA TEPKİ
Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru imzaladılar. Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve bütün soydaşlarımıza buradan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyoruz. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü ile seslenmek istiyorum: Muhacir diye küçümsenenler tarihin yazdığı savaşta en geriye kalanlar, düşmanla sonuna kadar dövüşenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.

BİNALİ YILDIRIM'A SORU
Cennet belgeleri ile ilgili sayın Binali Yıldırım, "buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok" dedi. Ben de gayet güzel teş       ekkür ettim. Bir araştırma önergesi vereceğiz, önce araştıralım dedik. Grup başkanvekili arkadaşlarımız birer önerge verdiler ama bu AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben Binali Yıldırım'a sesleniyorum. AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi, yoksa sarayın iradesi ile mi? Ben sarayın iradesi ile olduğu kanısındayım. Binali Yıldırım sözünde durur diye düşünüyorum. Grubun önergeyi reddetmesi başlı başına bir ayıp.

MİLYONLARCA DOLAR PARA GÖNDERDİKLERİNİ BİLİYOR MUYDUN?
Yastık altında dövizi olan kardeşlerim bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz, yerliyiz biz" diyor. Söyleyen Recep Tayyip Erdoğan. Ben Çorlu'da açılışta konuşma yaptım. Dedim ki, "Senin çocuklarının yurt dışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca para var mı?"

"SENİ KAÇ MİLYON DOLAR PARAN VAR"
Bilal'e anlatır gibi bir daha anlatayım; sevgili Erdoğan, çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün yurt dışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyoruz. Bunun cevabını bekliyorum. Sordum soruyu tık yok. 80 milyonun önünde  soruyorum; sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Çıkacağız milletin önüne. Benim çocuklarımın, dünürümün, eniştemin, yedi göbek sülalemin bir dolar hesabını bulursan gel bana söyle. O şirketin kuruluş sermayesi de 1 sterlin, giden para milyonlarca dolar. Yerli ve milliysen bunun cevabını bana vereceksin. Yerli, milli filan bırak bu ayakları. Senin kaç milyon dolar paran var, bize bir çıkar, paralar nerede?

Erdoğan, 'Faiz lobisine çalışıyorsunuz, başka bir şey yok. Bu ülkede en çok kazananlar banka sahipleri, finans sektörü bunlar götürüyor parayı.' diyor. Kime söylüyor bunu. Öyle anlaşıyor ki memleketi Fransızlar yönetiyor bizim haberimiz yok! 15 yıldır bu memleketi sen yönetmiyor musun? 'Faizi indiremiyorum' diyorsun, bilinçli olarak indirmiyorsun zaten. Çıkar KHK, faiz sıfır olmuştur de. Kimden şikayet ediyorsun, Yıldırım'dan, Maliye Bakanı'ndan mı şikayet ediyorsun, Merkez Bankası'ndan mı şikayet ediyorsun? Atamayı sen yaptın, altında Trump'un, İngiliz hükümetinin mi imzası var? Sen masum bir adam değilsin. Sen memleketi yönetemiyorsun. Milleti felakete sürüklüyorsun. Dolar aldı başını gidiyor. Bu memlekete gelen bütün felaketlerin tek sorumlusu sensin.

"REZA RARRAB'IN SUÇ ORTAĞI"
Her gelen sizi kandırdı. Şimdi sanıyorlar ki “biz de milleti kandıracağız” Ama şimdi sıra geldi Reza Zarrab’a. Cumhurbaşkanı gitti “Reza Zarrab’ı bize verin” Tık yok. Başbakan gitti, tık yok. Bakanlar gittiler, verin falan filan, tık yok. Arkasından iki sefer nota verdiler. Rıza Zarrab nerede? E kardeşim Rıza Zarrab için niye bu kadar düşünüyorsun? Niye telaşa kapılıyorsun? “Efendim hapiste Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” Dünyada bir çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Ben merak ediyorum, kuzey Irak’ta askerlerin başına çuval geçirildiği zaman bunlar nota verildi mi? Reza Zarrab, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı o nedenle verdik diyorlar. Askerler de Türkiye Cumhuriyet vatandaşıydı. Veremezsin, niçin? Reza Zarrab suç ortağı da onun için. Reza Zarrab’ın devlet protokolünde yeri vardı. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Reza Zarrab. Bir de Fesli Deli Kadir biliyorsunuz. Bu aralar hiç sesi çıkmıyor. Atatürkçü mü oldu ne oldu acaba? Eğer akılları olsaydı, İran’ın yaptığını yaparlardı. Mahkum etti, dedi ki siz İran’ın çıkarlarını zarara uğrattınız. İran’ı zarara uğrattınız. Biz dosyanın üstünü kapattık. Siyasiler de ortaktı. Şimdi ağlıyorlar, bu bir milli davaymış. Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi mi olur Allah aşkına. Bizi kandıramazlar, geçiniz onları. Biz neyin ne olduğunu, kimin köşeyi döndüğünü biliyoruz, kimin ayakkabı kutularında para topladığını da gayet iyi biliyoruz.

30 MİLYAR DOLARI NEREDE NE ZAMAN HARCADIN?
Sevgili Erdoğan, bana laf yetiştirmek için gece bile uyumuyorsun. İki tane basit soru sordum. Çocukların, dünürün, akrabaların, eski özel kalem müdürü, milyonlarca dolar parayı sermayesi 1 sterlin olan şirkete niye gönderdiler? Yeli milli diyordun, garibana diyorsun doları bozdur. Sen doları öbür tarafa gönderiyorsun. Suriyeliler için 30 milyar doları nerede ne zaman harcadın? Deprem oldu biliyorsunuz büyük Marmara depremi. Yeni vergiler geldi, deprem vergisi dendi. Ve deprem için harcandı bu paralar. Başbakanlığın internet sitesinde aylık olarak bu rakamlar yayınlanırdı. Alınan yardımlar ve nereye harcandığını görürdük. 30 milyar dolar falan da değildi. Şimdi 30 milyar dolar harcadığını söylüyorsun, bu para nereye gitti? Sayıştay bilmiyor, ben bilmiyorum, milletvekilleri bilmiyor, hazine bilmiyor, merkez bankası bilmiyor. Kimden öğreneceğiz? Sevgili Erdoğan umarım soruları anlamışsındır. Şimdi ben sorulara cevap bekliyorum. Gözlerinden öperim sevgili Erdoğan."