BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yeni bomba teklif

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, hükümete istifa eden veya görevden alınan belediyeler için seçim yapmayı önerdi.

Abone ol

Bir süre önce erken seçim çağrısıyla gündeme oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez teklifini yumuşattı "Gel istifa eden veya görevden alınan belediye başkanları için erken seçim yapalım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı.İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

SÖZCÜ DAVASI
"Bugün Sözcü gazetesinin davası var. Tirajı en yüksek gazetelerden birisidir. Yazarları özgürdür. Birilerinin önünde diz çökmezler. Onurlu insanlardır Sözcü yazarları. Sen ne yaparsan yap, Sözcü bu ülkede sonuna kadar yaşayacaktır. Burak Akbay diyor ki, bende Bylock yok, şifreli 1 dolar da yok, mali hiçbir bağlantım yok diyor. FETÖ okullarında okumadım, yurtlarında kalmadım, sosyal medya paylaşımlarım yok ama iftira üzerine beni yargılıyorsunuz diyor. 

MADEN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ
Zonguldak'ta maden işçileri Torba Kanunu protesto için eylam yaptılar. Bugün sabaha karşı bir haber geldi bir uzlaşma sağlanmış. Uzlaşma sağlanmışsa parlamentoda bunu takipçisi olacağız. Maden işçileri bizim başımızın üzerindedir.

EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİ
Her bakan değiştiğinde sınav sistemi değişiyor. Eğer bakanla değişiyorsa o program milli değildir. Ama bakanlığın adı milli.
Aileler de perişan. Çocuklarımızın iyi okumasını isteriz. İyi okullarda okumalarını isteriz. Dünyayı sorgulamalarını isteriz. Çocukların hakları da var. O hakların neler olduğunu onlara öğretmek isteriz. İyi öğretmen olmasını, iyi öğretmenlerin çocuklarımızı eğitmesini isteriz.  Vatandaşın. sendikaların haberi yok ama Milli Eğitim Bakanlığı strateji belgesi yayınlıyor. 

EĞİTİM İÇİN CHP'NİN ÖNERİLERİ
Süratla Milli Eğitim Şurası toplanmalı. Bütün taraflar Milli Eğitim Şurası'na davet edilir. Devlet ortak akılla yönetilir. Herkesi davet edeceğiz. Bunu zamanında Finlandiya yaptı. Finlandiya eğitimde fırsat eşitliği sağladığı için başarılıdır diyor Milli Eğitim Bakanlığı. Biz o reformu yapan bakan yardımcısını Türkiye'ye davet ettik. Biz davet ettik görevimizi yaptık. Her okulun bir bütçesi olmalı. Liyakat sistemine derhal dönmeliyiz. Taşımalı eğitime son verilmeli.

Türkiye'de ilkokul öğrencilerinin yüzde 50.5'i ikili eğitim yapan okullara devam ediyor. Bu konuda MEB tarafından güncel ve bölge il temelinde veri paylaşılmıyor. Vatandaştan gizliyorlar. Eleştiriyoruz ama ne yapılması gerektiğini de söylüyoruz. 

70 BİN KASAP İSYAN EDİYOR
Et ithal ediyorlar. Onların deyimi ile kemiksiz et ithal ediyorlar. Bununla eti ucuzlatacaklar. İlk et ithalatı 2010'da başladı. 2017'deyiz. 7 yıldır et ithal ediyorlar, 7 yıldır  bu ülke pahalı et yiyor. 2 mağazada etleri satacaklar. 70 bin kasap isyan ediyor.

Niye isyan ediyorsunuz. Yarın önünüze sandık gelecek, demokratik yollardan hesabını soracaksınız. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili açıklama yapıyor, "ele vereceğinze bize verin satalım dedik" diyor. O paraya sahip çıkıyor, köşeyi dönene sahip çıkıyor, kasaba mı sahip çıkacak. Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten gelir. Bunları bilmiyorsan, git kardeşim Amerika'ya bak, Almanya'ya bak, Fransa'ya bak, Hollanda'ya bak nasıl yapıyor. Kasap kardeşlerime sesleniyorum. Neden isyan ediyorsunuz? Demokratik hakkınızı kullanın. Sandıkta hesap sorun.   

CAM FİLMİ TEPKİSİ
Yönetmeliğe göre otomobillere cam filmi takılması serbest bırakıldı. 5 milyon vatandaş arabasına cam filmi taktı. Ödenen para 1 milyar liranın üstünde. Aradan 1 yıl dahi geçmedi kararı değiştirdiler. Dediler ki, cam filmi taktırmak yasak, sökeceksiniz. Söküm parası da 150 lira. Niye serbest bıraktılar, niye yasakladılar. Açıklayan, hesabını soran yok. Ben o 5 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Filmi tak dediler taktın, sök dediler söktün. Sandıkta bunun hesabını soracağım diyeceksin.   

Balıkesir Belediye Başkanı ağlayarak istifa etti. Şöyle dedi: "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, FETÖ bağlantınız yok, aileniz ve evinize kadar tehdide varan müdahaleler var. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır. AK Parti'den ve belediye başkanlığından istifa ediyorum"  Aileni kim tehdit etti diye soruşturma açtılar mı? Açmadılar. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur değerli arkadaşlar.

İSTİFA EDEN BAŞKANLAR İÇİN SEÇİM ÖNERİSİ
Gel 17 ay beklemeyelim, erken seçime gidelim dedik yerel yönetimlerde. Gelmediler, kaçtılar. Hayatımda milli iradeden korkup kaçan bir genel başkan görmemiştim, onu da görmek bana nasip oldu. Şimdi teklifi biraz daha yumuşatıyorum, kaçmasın diye. Gel istifa eden veya görevden alınan belediye başkanları için erken seçim yapalım. Niçin korkuyorsun niçin kaçıyorsun. Hodri meydan demeye devam edeceğim.

YILDIRIM'A OFF-SHORE ÇAĞRISI
Sayın Başbakan 'Çocuklarım dahil herkes incelensin' diyor. Sayın Başbakan'a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi arkadaşlarım vergi cennetlerinde kimin ne kadar şirketi var diye araştırma önergesi verecekler. Umarım Sayın Başbakan verdiği sözün arkasında durur. Ekonomi tarihimizn bu karanlık noktasını hep birlikte aydınlatmış oluruz. Görelim bakalım el mi yaman bey mi yaman. Hepsini masaya yatıracağız."

Paradise belgelerinde oğullarıyla ilgili ne var? Yıldırım'dan açıklama