BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Mısır golü!

Kılıçdaroğlu Mısır'daki idamlara değinip tavır alırken Erdoğan'ın grup toplantısında Mısır'daki idamlarla ilgili konuşmaması şaşırttı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Mısır'daki darbe sonrası Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi için idam kararı verilmesine AK Parti cephesinden beklenen tepki gelmezken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan bir çıkış geldi. Partisinin grup toplantısında idam kararlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu "İdamlar toplumlarda derin yaralar açar." dedi.

"İDAMLARA KARŞIYIZ"

Türkiye'de de geçmişte idam cezaları olduğunu ve bunların toplumda derin yaralar açtığını söyleyerek Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş örneklerine göndermede bulunan Kılıçdaroğlu "İdamlar toplumlarda derin yaralar açar. Bakın biz o idam edilecek olan siyasi hareketle aynı görüşü paylaşmıyoruz. Ama idamlara karşıyız. Mısır'dan öğreniyoruz, 529 kişi idama mahkûm edilmiş. Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz; siyasal idamlar vicdanları yaralar. Barışın yolu idamdan geçmez. Mısır yönetimine ana muhalefet olarak sesleniyoruz: Siyasal idamları yapmayın. Biz Suriye'ye de arkadaşlarımızı gönderdik. Kan akmaması için gönderdik. Ama buna da karşı çıkmışlardı. Onlar ne yaptılar?" dedi.

ERDOĞAN SUSTU KILIÇDAROĞLU KONUŞTU!

Mısır'daki İhvan hareketiyle yakın ilişkiler içinde olan ve Raiba işaretini seçimler boyunca kullanan Başbakan Erdoğan ise bugünkü grup konuşmasında idam kararlarına değinmedi. Erdoğan, iç politika ağırlıklı konuşmasında 529 İhvan üyesi hakkında alınan idam kararlarını bir tepki göstermezken Kılıçdaroğlu'nun konuyu gündeme taşıması şaşırttı.