BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kuzu cevabı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet liderlerine yönelik Erdoğan'ın kuzu kuzu gelecekler sözüne Hatay'dan cevap verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çattı, o yetkisi kuzu kuzu bana vereceksin diye konuştu. Bundan üç yıl önce Suriye konusunda Erdoğan'a mektup yazdığını ve uyardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ABD ve Rusya bölgedeyken Türkiye'nin kapı dışına itildiğini iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden CHP Lideri, Türkiye'de huzur ve refahı isteyenlerin çoğunlukta olduğunu, ülkeye huzur getirecek olan partinin de CHP olduğunu söyledi. 

'SURİYE İÇİN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTIM'

Halen devam eden iç savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon Suriyelinin ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığındığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"24 Ağustos 2012, dönemin Başbakanı Erdoğan'a mektup yazdım. 'Dış politika yanlıştır, Suriye'yi felakete sürüklüyorsunuz, bunun bedelini 78 milyon yurttaşımız öder, başka bir ülkenin içişlerine karışmayın. Sorunu çözeceksek Türkiye'de çözelim. Davet edin Rusya'yı, İran'ı, ABD'yi, Suriye'deki tarafları, Arap ligini davet edin. 'Efendim biz bunu çözeceğiz.' Buyurun çözün bakalım. Şimdi ABD, Rusya orada, Çin yolda geliyor, İran da orada. Türkiye? Türkiye kapının dışında.

"SEÇİM BİLDİRGEMİZDEN KOPYA ÇEKTİLER"

Konuşmasının devamında seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Asgari ücret net, vergisiz 1500 TL olacak dedik. 'Bu yükü işverenler kaldıramaz' dediler. 'Taşeron işçiliği kaldıracağız' dedik, 'Bunu yapamazsın' dediler. Şimdi onlar da kopya çektiler, bizim seçim bildirgemizi örnek aldılar. Demek ki ülkenin sorunlarına en iyi teşhisi koyan parti CHP. Demek ki en iyi kadrolar CHP'de var.

"102 KİŞİ NEDEN ÖLDÜ?

Ankara'da bombalar patladı, eskiden bir PKK vardı şimdi IŞİD belası çıktı. 102 kişi hayatını kaybetti. '2 bakan istifa etsin' dedik, birisi çıkmış televizyonlara pişkin pişkin gülüyor. İnsanlar hayatını kaybetmiş sen nasıl gülersin. Gazeteci diğerine soruyor 'Güvenlik zafiyeti var mı?' diye, 'Hayır, güvenlik zafiyeti yoktu' diyor. Peki güvenlik zafiyeti yoksa nasıl öldü, hangi gerekçeyle öldü?" diye konuştu.

KUZU KUZU YETKİ VERECEKSİN BANA

Ben saray meraklısı değilim. 'Kuzu kuzu gelecekler' diyor. Sen kuzu kuzu yetki vereceksin bana. Milletin gücünün önünde hiçbir güç duramaz. Sizin her oyunuz bizim için çok değerlidir. Bir oy altın değerindedir. Demokrasimizi oylayacağız. Bu konuda herkese düşen bir görev var."