BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.428,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Kadir Mısırlıoğlu sorusu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın?'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın?'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Milli Eğitim Bakanı 109 bin öğretmen açığımız var diyor. CHP iktidarında göreceksiniz baş tacı yaptığımız tek meslek öğretmenlik mesleği olacaktır. Taşımalı eğitime son vereceğiz. CHP toplumun her kesiminin umudu olmuş durumunda.

''VATANDAŞIN ÖDEDİĞİ FAİZLER 620 MİLYAR LİRAYI AŞTI''
Vatandaşın borç batağında olduğunu defalarca bu kürsüden ifade ettim. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyar lirayı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin tefecilerin hükümetidir.

''KADİR MISIROĞLU DİYE BİR SOYTARI VAR''
Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar baş köşeye oturttular yetmedi hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Arkasından Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Çok açık ve net soruyorum; Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın? Açık ve net senden bir cevap bekliyorum. Bu tür soytarıların dışarıda tutulması lazım. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat gidip de bu soytarılarla muhatap oluyorsa o da vatana ihanetin bir parçasıdır. Bir soytarı daha var bu da akademisyen. Abdullah Akın, Çanakkale Üniversitesi'nde görev yapıyor aynı zamanda ilahiyatçı. Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler vardır diyor. Bu soytarıya da acaba Recep Bey, Meclis Başkanı gidecek mi? Güzel söyledin diyecek mi? İnsanların ibadet ettiği alan ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım.

''ŞEKER FABRİKALARI BİZİM TARİHİMİZDİR''
Şeker fabrikaları bizim tarihimizdir o fabrikaları yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Her fabrika cumhuriyetin bir kalesidir o kaleye sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir.

''2019'DA O DİKTATÖRÜ SARAYDAN İNDİRECEĞİZ''
Gençliğe her zaman güveniyorum çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'yi gençlere emanet etti. 2019'a hazırlık yapıyor muyuz? 2019'da o diktatörü saraydan aşağı indireceğiz. Her gencin kendi ülkesine demokrasiye din ve vicdan özgürlüğüne sahip çıkması lazım. Bugün iki genç arkadaşımızın gözaltına alındığı haberi geldi. Hiç kimse endişe etmesin bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Birlikte olursak mücadele edersek demokrasi için o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Birleşe birleşe kazanacağız.''