BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.424,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki Paul Auster tartışmasında tansiyon yükseliyor.

Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında "Teneke" diye seslendiği Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkıp aynı sertlikte Erdoğan'a yanıt verdi:

"Ne diyor Auster: 'Atatürk olağanüstü bir lider.' Bence asıl bundan rahatsız oluyorlar. Sonra da çıkıp Auster'a 'Ya sen ne cahil adamsın!' diyor. Tabi Recep Tayyip Erdoğan alim, Paul Auster cahil. Ne diyim?'

GRUP TOPLANTISINDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

DİNDAR TARTIŞMASI                                                             

Kılıçdaroğlu geçen haftadan bu yana süre gelen 'dindar gençlik, ateist gençlik' tartışmasını da gündeminden düşürmedi. 

"Erdoğan'ı dindar olarak görmek, dindarlara yapılmış hakarettir" diyen Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri'nde bağış ve kurban paralarını hangi din tüccarlığıyla toplanıyorsa, Erdoğan'da aynı yöntemle oy topluyor" dedi.  

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler özetle şöyle:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ALİM DE...

Ne dedi Paul Auster?

"... Hapiste yatan gazeteciler ve yazarlar nedeniyle Türkiye'ye gelmeyi reddediyorum. Biz demokratlar Bush'tan ve savaş suçlusu Cheney'den kurtulduk. Gelişmelerden en çok  endişelendiğim ülke Türkiye. Hükümet politikalarını protesto için gelmeyi reddediyorum. Aynı sebeple Çin'den gelen davetleri de reddediyorum."

Bu sözlerin neresinden rahatsız oluyorsun Recep Tayyip Erdoğan? Bu sözler yanlış mı? Hapiste gazeteci var mı? Var. Aylardır tutuklular mı? Evet.

Auster, Irak'ta müslümanlar katledilirken Bush ve Cheney'i suçladı ve suçlamaya da devam ediyor. Irak'ta yaşanan vahşete sessiz kalmamayı tercih eden bir demokrat. Başbakan bundan rahatsız mutlaka. Çünkü Irak'ta 1.5 milyon insan katledilirsen sesini bile çıkarmadı.

ARINÇ DA AYRI TELDEN

Rahatsızlıkları bunlarla da sınırlı değil tabi. 

Auster başka ne diyor?

"Atatürk olağanüstü bir lider. Birinci Dünya Savaşı'nda dağılan Osmanlı'dan, Türkiye'yi yaratıp modern dünyaya kattı."

Belki de bu sözlerden rahatsızlar.

Çıkıp bir de Auster'a cevap veriyor!

'Aman gelsen ne olur gelmesen ne olur! Türkiye irtifa mı kaybeder?'

Sıkılmazsan yüzün kızarmazsa dünya medyasını bir oku da nasıl irtifa kaybettiğimizi gör. Aklı başında bir adamın üslubü mu bu?

Auster'a çıkıp bir de diyor ki 'Ya sen ne cahil adamsın!'

Recep Tayyip Erdoğan alim, Paul Auster cahil. Ne diyim?

Erdoğan bir başka cepheden, Arınç da başka cephenden yükleniyor.

"Gelsin Türkiye'de Atatürk filminde oynasın" diyor. Çünkü o sözlerden rahatsızlar. O haraketleri o ikisine aynen iade ediyorum.

İSTİHBARATI KİMDEN ALDIN?

Acılı anneden Erdoğan'a mektup
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünü Uludere'de oğlunu kaybeden Senire Encü'nün acılı satırlarına ayırdı... İşte acılı anneni Erdoğan'a o sözleri... TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünü Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombardımana ayırdı. İstihbarat karmaşasıyla ilgili hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, "34 kişinin başına bombalar yağdırdın, yabancı istihbaratın oyuncağı oldun. Şimdi de konuşmuyorsun" dedi ve ekledi:

"Genelkurmay çıktı, 'istihbaratı dışarıdan aldık' dedi. MİT 'biz istihbarat vermedik' dedi.  İstihbaratı kimden aldığını açıkla ortaya çıksın.

Madem dışarıdan geldi istihbarat soruyorum:

Amerika'dan mı İsrail'den mi aldın? CIA'den mi MOSSAD'dan mı aldın?

Konuşmuyor, unutturmaya çalışıyor. 80 yıl önceye gideceksin, bugünün hesabını vermeyeceksin. Hani HZ. Ömer'in adaleti. 34 kişinin başına bomba yağdırdın. Şimdi yabancı istihbaratın oyuncağı oldun, bu ortaya çıkmasın diye konuşmuyorsun. Mavi Marmara'da racon kestin, vatandaşlarımız öldü ne oldu? Gazze'ye yardım gemisi götüreceğim dedin, yaptın mı? Hayır! Çünkü egemen güçlerden talimat aldın. Sen misin bu ülkenin başbakanı sana talimat verenler mi?

HALA GİTMEDİ

O bölgeye olayın hemen ertesinde gittim. Ben gitmiyim diye 50 dereden su getirdiler. Bu kürsüde söyledim, yine söylüyorum. 7 değil 77 saatte olsa ben oraya gidecektim. Bu ülkenin birliğinden, dirliğinden hepimiz sorumluyuz. Ama Başbakan hala oraya gitmiş değil. Bakanlarını gönderdi. Askerlerinin gözetiminde çadır tiyatrosu kurdular. İnsanda biraz ahlak, erdem olur. Milleti aldatıyorlar.

Neden gidemiyorlar? Çünkü hesap vermekten korkuyorlar. Bana teşekkür etmesi lazım. Ama ağzına ne geldiyse, küfür dahil, bölücülük dahil her şeyi söyledi. Çünkü kendisine yakışan bu. İftira atıyorsun, yalan söylüyorsun. Sonra da bizi suçluyorsun."

GEL BENİM KÜLAHIMA ANLAT

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

GEL BENİM KÜLAHIMA ANLAT

Gazze'ye yardım götürecekmiş? Gel benim külahıma anlat. Oy almak için o insanları öldürdüler. Perde gerisinden İsraille nasıl anlaşırım onun yolunu arıyorlar.  Sen daha 40 gün önceki olaylarla hesaplaşamıyorsun, dünyanın en basit sorusuna yanıt vermekten korkuyorsun. Sen ABD'nin mi yoksa İsrail'in mi korkuluğusun? Bunlar aydınlatılmadığı sürece Recep Tayyip Erdoğan demokrasiden, insan haklarından bahsedemez. 12 yaşındaki çocukları bombalayarak öldüreceksiniz, sonra ses çıkarmayacaksınız. Bu zihin bulanıklığıdır. Bunun kilit noktası istihbaratın nereden alındığının açıklanmasıyla çözülecektir.

İNÖNÜ BAŞTACIMIZDIR

Başbakan Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün emriyle yasaklanan kitapların listesini açıklamasını da gündemine alan Kılıçdaroğlu, "İnönü baştacımızdır" sözleriyle Erdoğan'a rest çekti:

"Geçen hafta yaptığı konuşma dikkatimi çekti. Konuşması 46 dakika. 46 dakikanın 45 dakikası CHP ve Kılıçdaroğlu. 34 kez CHP, 12 kez Kılıçdaroğlu demiş.

Ülkenin bu kadar sorunu var. Başbakan'ın uğraştığı tek şey CHP. Maden senin durumun bu kadar iyi, CHP'nin durumu bu kadar kötü. Boşver keyfine bak. Ama boşveremezsin, çünkü  CHP'den korkuyorsun. Korkacaksın da!

FRENLERİ TUTMUYOR                                                             

Wikileaks belgeleriyle vurdu
CHP liderinin gündemine aldığı bir diğer konu ise Wikileaks'te yayınlanan bir ABD kriptosuydu. İddiaları ise son derece ciddi... TIKLAYIN

Frenleri tutmuyor. Hadi 'Kılıçdaroğlu'nu anladık' diyor. 40 yıl öncesi İnönü'ye gidiyor. Yahu Yunan Ordusu'nun bir komutanı vardı Triplosis. O bile İnönü'yle bu kadar uğraşmadı.

İnsanda biraz milli haysiyet olur. Bu oyunu herkesin görmesi lazım. Vatandaşın sorunlarını çözmek yerine 70 yıllık meseleleri gündeme getiriyorlar. Türkiye'nin varolan sorunlarını çözeceksin. İnönü bu ülkede emperyalizme mücadale eden Mustafa Kemal'in arkadaşı bizim de baştacımızdır.

ERDOĞAN BÖLÜCÜDÜR

Toplumun fay hatlarına müdahale edip deprem yaratıyor. Nerede bir etnik olay var. Kaşınması lazım. Erdoğan orada. 21. yüzyılda bir başbakana yakışacak bir olay mı bu?

Buradan tekrar söylüyorum:

Recep Tayyip Erdoğan, dindar görünümlü bir din tüccarıdır. Irak'ta 1.5 müslüman katledilirken sesi çıktı mı? Kadınlara tecavüz edilirken sesi çıktı mı? Dindar adamda vatan sevgisi vardır. Dindar adam insana saygı duyar. Sen 40 yıl önce Allah'ın rahmetine kavuşmuş insanlarla savaşıyorsun. Deniz Feneri'nde bağış ve kurban paraları hangi din tüccarlığıyla toplanıyorsa, Erdoğan'da oyları aynı yöntemle toplamak istiyor.

YÜREĞİN YETİYORSA...

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi üzerine yürütülen tartışmaları da sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, hükümete rest çekti:

"Yüreğin yetiyorsa çık kaldır da görelim."

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini yasakladılar. Neden deprem oldu. Aynı akşam koşa koşa düğünlere gittiler. 19 Mayıs törenlerini iptal ettiler. Neden çocuklar üşüyormuş. Antalya'da da mı üşüyorlar. Andımızdan rahatsız oldular. Şimdi de çıkmışlar Gençliğe Hitabey'ye taktılar.

Çık hangi kelimeden, hangi cümleden rahatsız oluyorsun söyle de görelim. O belge ulusal bağımsızlığın manifestosudur. Sen nasıl bundan rahatsızlık duyarsın. Atatürk'ün hitabesini korumak için CHP'li olmak yetmez. Bu ülkede yaşayan 74 milyon insanın ortak bildirgesidir o. Açıkça da meydan okuyorum:

Yüreğin yetiyorsa çık, kaldır bakalım da görelim.

Bunlar çok bilinçli saldırılardır. Bunlar batının egemen güçlerinin taşeronluğuna soyundu. Bizim gençlerimizi bağımsızlık ilkelerinden uzaklaşıp, birileninin değirmenine su taşısın istiyorlar. O gençler bu cumhuriyetin en büyük teminatıdır.

DENSİZLİK, AHLAKSIZLIK

Başbakan geçen gün söyledi.

"Kılıçdaroğlu, artık mercek altındasın. Adım adım aldığın nefes bile ülkede takip ediliyor."

Densizliğe, ahlaksızlığa bakar mısın! Utanmadan bunları söyleceksin sonra da çıkıp bu ülkede demokrasi var diyeceksin. Amaçları ne ?

Erdoğan benim senden korkum yok ama sana bir sorum var.

"Sende ahlak kırıntısı var mı? Çık onu söyle."

Bir de şunu söylüyor:

"Millet yargıya el koydu"

Bu sözleri nereden hatırılyoruz. 12 Eylül askeri darbesinden sonra dimi. Bu özel yetkili mahkemeler Erdoğan'ın mahkemeleridir.