BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok ağır sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok ağır suçlamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beştepe’nin yolunu bilmeyenler” diyerek kendisine görev vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı terörü başlatmak, kan gölü ile beslenmekle suçladı.

Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli’ye de sitem eden Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin'e şunları söyledi:

"Geçen gün, devir teslim töreni yapıldı eski ve yeni genelkurmay başkanları arasında. Son konuşmayı Sayın Cumhurbaşkanı yaptı. Konuşmasında olayı ‘Paralel yapıya’ getirdi ve o yapıdan şikâyet etti. Kendisinin başkomutan olduğunu da söyledi. Şöyle bir düşündüm orada kendisini dinlerken; ordusuna kumpas kurduran bir başkomutan... Üstelik bunu kalkıyor bu ortamda dile getiriyor. O davaların savcısıydı kendisi. Binlerce kişi mağdur oldu, mağdur edilenlerin iade-i itibarlarını dahi yapmadı. Sonunda ‘Bizi kandırdılar’ deyip işin içinden sıyrıldı.

TERÖRÜ BAŞLATAN ODUR
Terör başlatan da odur, bu ülkeyi kan gölüne çeviren de... Amaç kendi söylediklerini millete dikte ettirmek istiyor. Baskı, kan ve gözyaşı ile millete dikte ettirmek amacında. ‘Ben olmazsam olmuyor’ algısını toplum belleğine sokmak istiyor. Oysa o var olduğu için Türkiye bu halde. Biz iyi niyetimizi her zaman koruduk. ‘Önce Türkiye’ dedik ve demeye de devam edeceğiz. Seçime gidiliyorsa, bu seçimden en kârlı kesinlikle biz çıkacağız; ama biz kendimizi düşünmüyoruz. Şu anda sorunlar seçim değil çare bekliyor. Dolar 3 lirayı buldu ama sorumlular kaygı duymuyorlar. Onların kaygı duymaması normal çünkü onların hesapları dolar ile. Kaygı duyanlar, dolar borcu olanlar, dolarla iş yapanlar ve de dolardaki bu artışın maliyetlere yansıması sonucu vatandaşlarımızın tümü."