BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok ağır cevap

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili Kur'an eleştirisine ağır bir yanıt verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Siirt’te söylediği “Ben Kuran’la büyüdüm, Kuran’la yaşıyorum. Kendi şahsında Kuran’ın yerinin ne olduğu malum” şeklindeki sözlere cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, “Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa iyi olur. İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur” dedi.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT KUR'AN YANITI

Partisinin Ardahan ve Iğdır mitingleri için dün özel uçakla Ankara’dan Kars’a giden Kılıçdaroğlu, kendisine eşlik eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a cevabı böyle oldu:

"NAMUSTAN VE ŞEREFTEN VAZGEÇENLERİN CUMHURBAŞKANLIĞI YAPMA HAKKI YOK"

"Rizeliler gününde konuşmuş. Çünkü Rize’de kaybedeceğini görüyor. Rize’de inşallah CHP bir milletvekili çıkaracak bu sefer. Yaptığı her konuşma demokrasiye zarar veriyor, namus ve şeref kavramının içini boşaltıyor. Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa iyi olur. İktidar uğruna namustan ve şereften vazgeçenlerin cumhurbaşkanlığı yapma hakkı yoktur. Kendisini zaten AKP’nin eşbaşkanı olarak görüyor, cumhurbaşkanı değil ki! Tarafsızlık yeminini o etti, ben etmedim. Hiç kimseyi örnek almıyorsa bari Abdullah Gül’ü örnek alsın.

MHP'NİN SEÇİM BİLDİRGESİ

MHP’nin seçim bildirgesi, bizim seçim bildirgemizin ne kadar dikkatli hazırlandığını gösteren önemli bir belge. Kaynak açısından da, tutarlılık açısından da seçim bildirgemiz teyit edilmiş oldu.

"DUYUMLARIMIZ VAR"

İktidarda kalmak için her türlü yolu deneyecektir, provokasyonlar dahil. Bu nedenle bütün yurttaşlarımın çok dikkatli olması lazım. Provokasyonlara alet olmamaları lazım. AKP, iktidardan gitmenin maliyetini çok iyi biliyor. Bize kaynak soruyorlar, asıl hesabı kendileri yaptılar. İktidarda kalmak için provokasyon, şiddet, taşkınlık, her şeyi göze alabilirler. Bu yönde duyumlarımız var."