BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır sözler: Padişah bozuntusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

İNTERNATHABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ağır eleştirilerde bulundu. 

Konuşmasının büyük bir bölümünü Ermenek'teki maden faciasına ve yeni Cumhurbaşkanlığı binasına ayıran Kılıçdaroğlu, önce Erdoğan'a "Yüksek rakımlı tepede oturan beyefendi" dedi ardından da "Padişah bozuntusu."

Kılıçdaroğlu, "3 milyon insan işsizken, padişah bozuntusunun biri kendine saray yapamaz" dedi.   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Toplantısı'ndaki konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

MUHARREM AYI MESAJIYLA BAŞLADI

1375 yıldır İslam dünyası bu acı olayı unutmadı. Her yıl matemi tutulur. İnsanlarımız HZ. Hüseyin'i unutmadı. Zalimler tarihin hiçbir döneminde egemen olamadılar. Sevgili Peygamberimizin torunu HZ. Hüseyin herkesin gönlündeki tahtta. Acıyla kutlanıyor, matemle kutlanıyor.

ERKEN SEÇİM VAADİ

12 yıldır iktidardalar, 

İşsizliği, uyuşturucuyu önlediler mi? Adaleti sağladılar mı? O zaman oturup düşüneceğiz. CHP'nin tarihine bakın, Bülent Ecevit'e bakın. Haksızlıklara, yoksulluklara karşı kim direndi?

İşsizliği ve yoksulluğu bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız. Herkese iş... İş isteyen kardeşim yerin belli. Geleceksin CHP'ye oy vereceksin! İş bulamazsak hesabını benden soracaksın. 

Sözüm söz işsizliği tarihe gömeceğiz, işsizlik olmayacak!

Bunları dillendirmiyorlar ne yapıyorlar. İnsanları etnik kimliklerine, mezheplerine göre bölüyorlar. Ben buradan seçmenime sesleniyorum. Etnik kimliğin beni ilgilendirmiyor. Senin evinde aş kaynatacağım. 

ONLARIN ÇOCUKLARI...

Senin çocukların işsiz. Onların çocukları çalışmıyorlar bile. Onlar paralarını yatak odalarına koyuyorlar. Onların vakıfları, rüşvet merkezleri var.

Unutma! Senin çocuğunun CHP'si var.

İş bulanda binbir belayla taşeronda iş buluyor. 

Şimdi senin düşünme zamanın kardeşim. Üstündeki ölü toprağını atma vakti. Senin çocuklarınınboy boy para kasası yok, yandaşları yok. Biz yandaşa değil, vatandaşa hizmet edeceğiz.

ERMENEK MADEN KAZASI

Bu kaza bize özgüdür. Neden sadece Türkiye'de oluyor? Almanya kömür üretiminde 1'nci biz 28'nciyiz. Almanya'da yer altına ölen işçi sayısı 3. Türkiye'de 2003-2014 arasında 1075 işçi. Niye Almanya'da olmuyor da biz de oluyor?

Neden!

ERMENEK'TE BİR KADIN...

Bir kadın diyor ki... Evimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını anladılar.

Böyle bir tabloyu 21. yüzyılın Türkiyesi hak ediyor mu?

İSTER BAŞIN AÇIK OLSUN İSTER KAPALI...

Buradan kadın vatandaşlarımıza sesleniyorum:

Yerin altına inenler sizin eşiniz. Huzur içinde yaşayalım diye oraya iniyorlar, sevinçleri gelsin diye oraya iniyorlar. Böyle bir iktidarı daha ne kadar ayakta tutacaksınız?

İster başın açık olsun ister başın kapalı olsun! Orada insanlar öldükten sonra ne fark eder!

Evinde huzur mu istiyorsun? Artık adresini belli et. Artık elini vicdanına koy, artık CHP de. Kaza olmuş oldular halinde gidiyorlar. 

Ölen sizin erkeğiniz, onların eşleri değil. Onların eşleri senin ödediği vergilerle saraylarda oturtuluyor. Din iman diyorlar. İnanmayın!

124 KEZ YAZMIŞLAR


Yüksek tepelerde oturan beyefendi diyor ki: Efendim bize önceden haber verseydiniz önlem alırdık diyor!

Ermenek'teki işçiler 124 mektup yazmışlar. İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya geliyor. Sizin orada ne işiniz var. O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır.

YAŞAM ODASI DEĞİL SARAY YAPTILAR

Yaşam odası teklifi verdik. AK Parti'li vekillerin oylarıyla reddedildi. Onlar 1 katrilyonla saraylar yaptırıyorlar. Beyefendi kendisine bin odalı saray yaptırıyor. Hala uyanmayacak mısın kardeşim!

TEK GÜVENCELERİ DAYIBAŞI

Mevsimlik işçiler... Onların ki ayrı dram. Sen cebinde para olmayan insanı sevmez misin? Sana rüşvet vermeyenleri sevmez misin?

RÜŞVET ALAN BAKAN ÇOCUKLARINA DA KIZ!

Gençler sigara içiyor. Kızıyor eyvallah kızsın! Peki bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alıyor onlara neden sesin çıkmıyor? Bana diyorlar ki bunları anlatmayın. 76 milyonun son ferdi anlayıncaya kadar anlatmaya devam edeceğim

PADİŞAH BOZUNTUSU!
 
Kaçak saray! Gitmeyin kirlenirsiniz! 3 milyon insan işsizken, padişah bozuntusunun biri kendine saray yapamaz.  

Yüksek rakımlı tepede oturan zat! TOKİ'nin dergisine bir zamanlar bir yazı yazmıştı. Yazıda "Sonuna kadar son nefemize kadar çalıyoruz" yazıyorlardı. Sonra fark edip dergiyi toplattılar ama kopyaları hala mevcut.

Bakın! İngiltere Başbakanı nerede oturuyor? Obama, Putin, Merkel, Ecevit, İnönü nerede oturuyor?

Madem kul hakkı yemek en büyük günah! O zaman neden en büyük günahı işleyen adama oy veriyorsun? 

AK SARAY ODTÜ'YE TAHSİS EDİLECEK

O sarayı CHP'nin iktidarında ODTÜ'ye tahsis edeceğiz. 

Bu hükümetin artık gitmesi lazım. Yeter söz milletin deme vakti geldi. 2 milyon Suriyeli'ye nasıl iş bulacaklarını düşünüp duruyorlar, 2.5 milyon işsiz var onları duyan yok.