BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan emekliye iddialı seçim vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 Genel Seçimleri öncesi emeklilere iddialı bir seçim vaadinde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 Genel Seçimleri öncesi emeklilere 'ikramiye' vaadinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında tansiyonu yükselten açıklamaları da eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na yüklendi:

"Seni Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koltuğuna karışıklık çıkar diye oturtmadı bu millet, ülkeyi adam gibi yönet diye oturttu."

NOTERDEN ONAYLATTI


Kılıçdaroğlu, emeklilere yönelik seçim vaadini noterden onaylatmayı da ihmal etmedi. 

"Her yıl Ramazan Ayı ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Kimse endişe etmesin. Hemen dediler, ödeyemez..." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, noter onaylı şu taahhütnameyi okudu: kilicdaroglu-emeklilere-iddiali-secim-vaadi.jpg

"Bir taahhütname hazırladım, noterden. Okuyorum; tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesini öngören yasal düzenlemelerin 1 ay içerisinde yapılmasını sağlayacağımı, 2015 yılı için tüm emekli vatandaşlarımızın en geç Ramazan Bayramımızın birinci günü olan 17 Temmuz tarihine ve Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 24 Eylül tarihine kadar birer maaş tutarında ikramiyenin emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılmasını temin edeceğime, emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye verilmesini başbakanlık görevinde bulunduğum sürece muntazam bir şekilde sürdüreceğimi, mevcut iktidar çevrelerinin emeklilerimize verdiğim ikramiye müjdesine karşı yapacakları karanlık kampanyalara karşı şimdiden ilan ediyorum ki bu sözümü tutmazsam başbakanlık ve genel başkanlıktan siyaseti bırakacağım."



kilicdaroglu-emekli-ikramiye-sozu.jpg
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"CHP gerçek anlamda demokrasinin öncüsü olacaktır. Türkiye'nin sorunlarını çözecek tek parti vardır, onun adı da CHP'dir. 12 yıldır iktidardalar. Önlerinde hiçbir engel yok. Demokrasi adına ne geldiyse silip süpürdüler.

AK PARTİ İÇİNDEKİ KAVGA

12 yılda geldikleri nokta, kendi içlerinde kavgadır. Hangi ekonomimiz çok iyiydi. Avrupa batıyordu, biz çok iyiydik. Yalan söylemek onların hüneri. O konuda bizim beceriksizliğimiz var. Kusura bakmayın yalan söylemek bize yakışmaz, biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz.

Merkez Bankası'yla kavga ettiler faturası ne oldu 90 milyar lira. Dolar fırladı kim ödeyecek? Bunun bedelini vatandaş ödeyecek. Dolar istifleyenler ödemeyecek. Bu ülkenin emeklisi garip gurebası ödeyecek. Ne kadar? 90 milyar lira.

Bu paraya 2 tane GAP yapılırdı. 40 derslikli 9 bin okul yapılırdı, hiçbir öğretmen atama beklemezdi. 4 bin 500 son derece modern kongre merkezi yapılabilirdi. 2 bin 25 hastane yapılırdı. Bununla yatırım yapsalardı işsizlik denilen bela olmadı. Bunlar kendi kişisel çıkarlarıyla hareket ediyorlar.

İKTİDAR AKIL TUTULMASI İÇİNDE

İktidarda bir akıl tutulması var. Devleti hukuk içinde, adalet içinde yönetemiyorlar. Yönetme güçlerini kaybettiler. Artık AKP sorun üreten bir partidir, sorun çözen değil. Seni Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koltuğuna karışıklık çıkar diye oturtmadı bu millet, ülkeyi adam gibi yönet diye oturttu.

Elektrikte kayıp kaçağı önleyemiyorlar, faturayı kaçak yapmayan vatandaşa ödetiyorlar. Kayıp ve kaçağı önleyen değil, kaçakçılığın yanında duranduır AKP zihniyeti. Yargıtay da vatandaş haklı diyor. AKP ne yapıyor, madem davayı kazandın, Meclis'e gideceğim yasa dağişikliğiyle kayıp kaçağı senden söke söke alacağım diyor. Biz de bu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.

Haksızlığın ve hukuksuzluğun üzerine siyasal parti nasıl gider göreceksiniz. Van'daki işçi kardeşlerim 9 Haziran'da nasıl sendikalı olur göreceksiniz. Devleti ahlaki yönetmiyorlar, yönetme güçlerini kaybettiler. AKP sorun üreten bir partidir, sorun çözen değil. Bütün bunların faturası milletin önüne işsizlik olarak çıkıyor.

"İŞSİZLİK CAN YAKIYOR"

6 milyon 200 bin işsizimiz var. Son 2 ayda 1 milyon 300 bin kişinin işine son verildi. 400 bin kişi 1 yıldır iş arıyor. İş bulamıyor. Peki bu ağaların çocukları işsiz mi? O ağaların çocukları KPSS sınavına giriyor mu? Hepsi doğrudan devlet memuru oluyor mu?

İşsizlik milletin canını yakıyor. 5 gencimizden biri işsiz. Çocuklarımıza yazık günah, işsiz bırakıyorusunuz. AKP işsizliği çözmek için ne yapıyor. TBMM'ya bir kanun teklifi getirdiler. Yabancılara Türkiye'de iş vereceğiz diye. Sen kendi vatandaşına iş bulamıyorsun. 6 milyon gencimiz işsiz. Yabancıları getireceğim Türkiye'de iş bulacağım diyorsun.

"BABALARININ ÇİFTLİĞİ SANIYORLAR"

Bunlar bu ülkeyi yönetemezler. Anonim şirket gibi yöneteceklerdir. Babalarının çiftliği sanıyorlar. Sadece işsizlik değil, vatandaş borç batağında. Özellikle borçlu kardeşlerime sesleniyorum; sizi bu borç batağından kurtarmak Kılıçdaroğlu'nun namus borcudur."

8 Haziran'da bir ülke namusla dürüstlükle nasıl yönetilir göstereceğiz. Her yurttaşa eşit mesafede durarark nasıl yönetilir bunu göstereceğiz. Borç batağına olanları 3 yılda kurtaracağız. Faiz lobisinin başkan belli, kaçak sarayda oturuyor. 2000'lerin başında nüfusun yüzde biri toplam servetin yüzde 38'ini elde ediyor. 2014'te nüfusun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 50'sine sahip. Bunlarda vicdan yok." 

"TÜRKİYE TECRİT EDİLDİ"

Sadece bu mu dış politikada da batırdılar ülkeyi. Ülke tecrit edildi. Avrupa'dan Ortadoğu'dan, Amerika'dan tecrit edildi. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde ilk kez 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçisi olmamıştır. İsrail, Libya, Mısır ve Suriye...

Türkiye'yi bu hale kim soktu? Sorsanız CHP yüzünden oldu derler. Türkiye'yi bu hale sokan AKP zihniyetidir. Doğruları abartmadan anlatacağız. Hükümete Bilal'e anlatır gibi anlatacağız.
Türkiye tecrit edilince ihracat da düştü. İhracat geçen ocak ayına göre yüzde 9.8 düştü Şubat ayı yüzde 13 düştü. AB'ye yaptığımız ihracat yüzde 12 düştü."