BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'da halka seslendi. Çift maaş vaadini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Birisi diyor ki para yok, birisi diyor ki kasa dolu. Hangisi doğru? İkisi de yanlış. Millete harcanmadığı için yanlış' dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ordu mitinginde konuştu. Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında emekliler ile ilgili, "Emekliye Ramazan ve Kurban bayramı olarak iki maaş vereceğiz. Birisi diyor ki para yok, birisi diyor ki kasa dolu. Hangisi doğru? İkisi de yanlış. Millete harcanmadığı için yanlış. Sözüm söz ilk bayramda iki maaş vereceğim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

- Bu ülkede hangi sorun varsa o sorunun çözümü CHP Seçim Bildirgesi'ndedir. İlk kez 77 milyon vatandaşın sorunlarını çözüyoruz. 12 yıldır iktidardalar. Allah aşkına 13 yılda bu ülkenin hangi sorununu çözdüler? İşsizliği mi, yoksulluğu mu, emeklinin derdini mi çözdüler? Bir sorunu çözdüler.

- Söz verilince gereğini yapmak lazım. Biz yapacağımız işin sözünü veriyoruz. Ben refahı tabana yayacağım dedim. Yoksulluğu bitireceğiz. Herkes büyümeden, kalkınmadan nasibini alacak. Onu bize öğütleyen liderimiz Bülent Ecevit'tir. Ne diyordu Ecevit, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen. Bu düzeni kurmak için yola çıktır. Bunun için refahı topluma, tabana yayacağız.

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramı olarak iki maaş vereceğiz. Birisi diyor ki para yok, birisi diyor ki kasa dolu. Hangisi doğru? İkisi de yanlış. Millete harcanmadığı için yanlış. Sözüm söz ilk bayramda iki maaş vereceğim. Sanki stokladığı para babasının parası. Milletin parasını millete vereceksin. Emekli para alınca ne olacak, esnafa harcayacak, torununa harçlık verecek, bayramda kurban alacak. 11 milyon emekliden bir tane bile fire beklemiyorum. Ben seni düşünüyorum emekli kardeşim. Sadece ikramiye değil sana karşı bu milletin vefa borcu var. Bu ülke kalkındıysa senin alın terinle, gözyaşınla oldu. Sen bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı değil, birinci sınıf vatandaşısın. Senin olanı sana vermek boynumuzun borcudur.

Onlara göre emekliye ikramiye verince emekli koşa koşa İsviçre bankalarında hesap açacak ama ben de biliyorum ki emekliye ne veriyoruz? Yılda iki sefer ikramiye vereceğiz. Merak ediyorum, Türkiye büyük bir ülkedir. 2 milyon Suriyelilere 5.5 milyar dolar para bulan hükümet emekliye gelince mi para bulamıyor.

Ben sabah arayıp oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Kaynak sorunca deyin ki, benim bakanlarımın evlerinde ayakkabu kutularında boy boy paralar olmayacak. Herkesi koruyacağım.

Hiçbir zaman inanç üzerinden politika yapmayacağım. Bütün anneler, evinize huzur getireceğim. Çocuklarınızı okula güler yüzle götüreceksiniz. Bu ülke zengin bir ülkedir. Bakmayın siz, Türkiye'yi bu hale soktular bir de kalkmışlar oy istiyorlar sizden.