BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan dershane açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugünkü koşullarda dershanelerin kapatılması pek akıllı bir politika değil” dedi. <br/>Düzce’de birta...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugünkü koşullarda dershanelerin kapatılması pek akıllı bir politika değil” dedi.
Düzce’de birtakım açılışlara katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basının sorularını yanıtladı. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili sorulan soruya Kılıçdaroğlu, kapatılmasının doğru olmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Dershaneler sorun değil sonuçtur. Üniversite sınavlarına milyonlarca genç giriyor. Bu eğitim sistemi dershaneleri zorunlu olarak ortaya çıkarıyor. Her anne baba şu ya da bu şekilde çocuğunu dershaneye gönderiyor. Ayrıca bugün dershanelerde binlerce kişi çalışıyor. Öğretmen ya da öğretmen olmayan. Bütün bunları görmeden sağlıklı gözlemlemeden ‘Ben dershaneleri kapatacağım’ demek doğru değildir. Ne olacak orada çalışa öğretmenler. Ne olacak öğrencilerin hali. Anneler babalar gönüllü olarak mı çocuklarını dershanelere gönderiyorlar. Sistem zorunlu kılıyor dershaneye göndermeyi" diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ HALİ ORTADA"
Okullarda İyi eğitim verilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığının hali ortada. Milli Eğitim Bakanlığını düzeltmeden, eğitim sistemini düzeltmeden sonuç olarak ortaya çıkan ‘Ben dershaneleri kapattım’ demekle eğitimin sorunlarımı çözeceksiniz. Birbirimizi kandırmayalım. Rahmetli Turgut Özal dershanelerin kapatılması için ya da kapanması için özel okula dönüşürlerse 5 yıllık vergi muafiyeti getirmişti ve o dönemde dershanelerin bir kısmı kapanmış özel okul olmuştu. Ama daha sonra baktılar ki öğrenci sayısı fazla talep fazla dershaneler yeniden açıldı. Dershaneyi yasakçı bir anlayışla ‘Ben kapattım, kapatıyorum öğrenciler gitmeyecek’ e ne olacak. Dershaneler merdiven altına itilecek. Bugün vergi veren kişi istihdam eden sosyal güvenlik primini katkıda bulunan pek çok dershane merdiven altına inmiş olacak. Bu da doğru değil. Yasakçı bir anlayıştan kurtulmalıyız. Dershaneler ile ilgili sorun varsa, eğitim sistemi ile ilgili sorun varsa ilgili kişiler kurumlar çağrılır, davet edilir Milli Eğitim Bakanlığı’na sorunlar oturulup uygarca tartışılır dershaneler kapatılacaksa yok edilecekse beraber akılla mantıkla kapatılır ya da bir önlem alınır. Bugünkü koşullarda dershaneleri kapatılması pek akıllı bir politika değil” dedi.
(İHA)