BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na ilginç çıkış!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na "seni seviyorum" diyerek iyiliği için başbakan gibi davranmasını istedi.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de Başbakan Davutoğlu'na yüklendi. CHP'yi karıştırmak için MİT'in devrede olduğu iddiasını bir kez daha yineleyen Kılıçdaroğlu, delil isteyen Davutoğlu'nun kendisini özel ziyaret etmesi halinde gerekli belgeleri göstereceğini söyledi. Davutoğlu'nu sevdiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın hala başbakan gibi davrandığını ima ederek tokmağı eline almasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çicek’in çıkıp milletin önünde kendisinden özür dilemesini istedi. İstanbul’dan karayolu Edrirne’ye giden Kılıçdaroğlu, mecliste 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili bakanlar hakkında kurulan soruşturma komisyonunda ifadelere yayın yasağı getirilmesini eleştirdi. Bakanların komisyonda ifade vereceğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz parlamentonun gündemi 17 Aralık soruşturmaları adı yolsuzluğa bulaşmış 4 bakan parlamentoya gelip ifade verecek. 2 gün gittim gitmeden önce bir olay oldu. Mahkemeden bir karar çıkardılar bakanların soruşturma komisyonuna verdiği ifadeler medya yer almasın medya yasağı getirdiler. Bunun üzerine bir açıklama yaptım parlamentoyu ve başkanı göreve çağırdım ve parlamento yolsuzluk yapanların, hırsızların hamisi olmamalıdır dedim. Parlamentonun itibarını önce meclisin başkanı koruması gerektiğini söyledim dün saat 11.00 de. Sayın Çiçek yurt dışından beni eleştirdi.ödedi. 
 
CEMİL ÇİÇEK'TEN ÖZÜR İSTEDİ
 
Anadolu Ajansı'nın 25 Kasım 2014 saat 19.43 sekize az kala bir haber geçtiğini, TBMM Başkanlığının yazısı üzerine Ankara mahkemeleri yayın yasağı getirdiği yönünde haber geçtiğinin anlatan Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten özür dilemesini istedi. İşte o sözler;

"Ben ertesi gün saat 11.00 de konuşuyorum. Düzeltme yapıldı mı diye soruyorum hayır. TBMM Başkanlığının yazısı üzerine yayın yasağı getirildi. 11 de açıklama yapıyorum. Parlamentonun itibarı korumaya çalışıyorum. Meclis yolsuzluk yapanların hamisi olamaz diyorum. Meclis başkanından tık yok. Aradan bir süre geçiyor meclis başkanı itiraz ediyor. Ben böyle bir şey yapmadım diye. Saat 16.11 düzeltme yapılıyor. Ben açıklama yapmasaydım sen o düzeltmeyi yapacak mıydın yapmayacaktın. Şimdi Cemil Çiçek’e açık çağrıda bulunuyorum CHP Genel Başkanından çıkıp milletin önünden özür dileyeceksin. Parlamentonun itibarını koruyan benim ayaklar altına alan sensin. Ben o açıklamayı yapmasan sen o düzeltmeyi yapacak mıydın? Hangi gerekçe ile yapmayacaktın. Devlet deneyimi olan 27.5 yıl devlette çalışan biri olarak söylüyorum. Her kurumun yöneticisinin başına gelen kişi o gün gazetelerde yer alan haberler konusunda bilgilendir. Senin de bilgilendirildiği çok iyi biliyorum neden sesin çıkmadı itiraz etmedin. Ben neden sesin çıkmadın abinden mi sende talimat alıyorsun"
 
"ÖZEL ZİYARETİME GEL"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MİT’in kendilerini dinlediği yönündeki açıklaması üzerine Başbakan Davutoğlu’nun kendisinden belge istediğini hatırlatarak; Davutoğlu'nun özel ziyaretine gelmesine halinde gerekli belgeleri göstereceğini söyledi.

"DAVUTOĞLU SENİ SEVİYORUM"
 
CHP milletvekilleri ve işadamlarının fişlendiğini ve 13 Haziran 2013 tarihinde MİT’in mahkemeye gönderdiği yazıda buna itiraz etmediğini ve kabul ettiğinin altını çizen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu sevdiğini söyleyerek başbakan gibi davranmasını istedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

"Abisi dün esnaflara konuşuyor kredi alacaksınız diyor. Faizi yüzde 0.9 oranında diyor. Kredi açacağız siz borcunuzu kapatacaksınız gideceksiniz emekli olacaksınız diyor. Ne diyordum ben Davutoğlu seni seviyorum, iyi bir adamsın boynunda bir davul olduğunu da biliyorum, Tokmağı eline al diyorum, senin iyiliğin için çalışıyorum. Tokmağı başka birisine verme diyorum. Elini vicdanına koy. Dün esnafa kredi açacağız yüzde birin altında diyen kişi bir ülkede başbakan mıdır. Hiç yetkisi olmayan Cumhurbaşkanı mıdır. Başbakansa sen demiycek misin ey Cumhurbaşkanı benim görev alanıma neden giriyorsun o tokmağı ver benim elime demiyorsun. Ben yol açıyorum başbakan nasıl olur onu hatırlatıyorum. Urfa da konuşuyor takmağın sesi Ankara’dan geliyor. Sanal başbakansın. Ben söylüyorum adam gibi görev yap görev alanına müdahale ettirme" dedi.