BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na açık çek siz yapın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na açık çek verdiğini belirterek ''Türkiye'yi tam demokrasi için gel birlikte hazırlayalım, yasaları birlikte yapalım, hatta siz yapın. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaralım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

''Sayın Davutoğlu'na çok açık ve net çağrı yapıyorum'' diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Davutoğlu, Türkiye'yi tam demokrasi için gel birlikte hazırlayalım, yasaları birlikte yapalım, hatta siz yapın. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaralım. Artık uluslararası kuruluşlar, devletler bizi eleştirmesin. 'Türkiye'de demokrasi yoktur, özgürlükler kısıtlandı, medya özgürlüğü baskı altında' demesinler. Açık çek veriyorum Davutoğlu.''

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

1 MAYIS'TA TAKSİM'İN YASAKLANMASI

Bütün dünyada 1 Mayıs kutlanıyor. Doğal olarak eğer bir kasım emek harcıyorsa o günleri bir bayram olarak kutlamak istiyorsa engel çıkartmamak gerekir. Taksim'in işçiler için ayrı bir önemi var. 1 Mayıs 1977'de 34 yurttaşımız hayatını kaybetti. Diyorlarki hem 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz hem de o arkadaşlarımızı anmak istiyoruz. Diyorlar ki yasak. Mahkeme kararı olmasına rağmen yasaklıyorlar.Siz güvenliği alın, varsa birisi sorgulayaın yakalayın sorgulayın, yargının önüne çkıkarın. Bir itirazımız var mı?

SÖZ VERİYORUM, MEYDANLARA İNECEĞİM

Gelelim bir başka konuya 2016'da işçilerin geldiği duruma bir bakalım. 1 milyonu aşkın taşeron işçisi kamuda çalışıyor. AK Parti emeğin alınterinin önemini bilmez. Bunların bir eli bağda. Kıdem tazminatına da el atmak istiyorlar. Eğer bu hakkını ellerinden alırlarsa işçi kardeşlerime sözüm var. Sizlerle birlikte meydana ineceğim.

MÜCADELEYSE MÜCADELE

Bütün dertleri 1 mayısı nasıl yasaklarım. Sen 1 mayısı yasaklayamazsın. Dünyada işçler nasıl kutluyorsa ülkemizdeki işçilerde öyle kutlayacak.

Mücadeleyse mücadele, bedel ödemek varsa bedel ödemek, geri adım atmayacağım. İşçinin bedel ödediği yerde milletvekili neden bedel ödemekten çekinsin. 

SİZE BİR YÜZBAŞININ HİKAYESİNİ ANLATACAĞIM

Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyete bir ihbar geliyor. İhbarın konusu şu TSK ile bağlantılı bir çete fuhuş ve casusluk suçu işliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2  yıl soruşturma yapılıyor 9'u muvazzaf 51 kişi gözaltına alınıyor. Dava açılana kadar 350 kişi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianamesini hazırlıyor. Saniklar hakkında 2 yılla ömür boyu hapis arasında cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil değil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. Havuz medyası çarşaf çarşaf yayınladı. Bu davada yargılananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbaşı Ersel Erel. Ben bir tek TSK'ya ve Jandarma Genel Komutanlığı örgütüne üyeyim diyor.

Kaçak Saray'da oturan ne diyordu ben o davaların savcısıyım diyordu. Baskılar sonucunda Ersel Ezen yüzbaşı göreve döndü. Delillerin sahte olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır'da teröristler karakolu bombalaı da ve bu yüzbaşı ağır yaralandı. Ambulans uçakla Ankara'ya götürülmesi gerekiyordu. Tek bir isteği vardı ailemde ambulans uçakla gelsin. İzin vermediler. Bu yüzbaşı kendi cebinden ödedi parayı başka araçla ailesini getirdi. 

Davutoğlu kurayla şehit ailelerine iş vereceğim diyor. Ya sizde utanma yok mu sizin beyinlerinize kan gitmiyor mu sen nasıl şehit yakınları için kura çekersin.

23 NİSAN KUTLAMALARI

Şimdi kalkmış 23 Nisan'ı kutlamayalım diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis'ti. Hırsızların barındığı bir meclis haline geldi. 23 Nisan'ı kutlayacağız, hep birlikte kutlayacağız.

Sayın Davutoğlu sana açık çağrım, gelin yasaları birlikte yapalım. Artık ulusüstü kuruluşlar bizi eleştirmesin. Medya özgürlüğü yok demesinler. Açık çek veriyorum Davutoğlu! Hukukun üstünlüğünü savunuyorsan kapımız açık gel sonuna kadar yapacağım.

Az önce bir haber geldi. 3. köprü ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı bunlara ayrıca ikramiye ver demişti. Patron da merak etmeyin dedi. Ama şimdi işçiler paramızı alamıyoruz diyor. Kim söz verdiyse git ondan al demiş. Çok kolay Erdoğan Bilal oğlana diyecek o da anlamadım babacığım diyecek. Sonra oğlum istiflediğin paradan al ver diyecek.

KARAMAN İÇİN GİZLİLİK KARARI DOĞRUDUR

Karaman'da yaşanan olaylardan dolayı en büyük üzüntüyü Karaman'da yaşayan insanlar. Siz anlınız dik yaşayın. Bu ülke Karaman'ı da üniversiteyi de çok iyi biliyor. Karaman bu ülkenin gururudur. Bizim şikayetimiz Karamanlı çocuklara yaptığı zulümdür. Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismar davasına gizlilik kararı doğrudur.  Bakan nasıl Ensar'ı savunabilir, çocukları aileyi savunmuyor Ensar'ı savunuyor. Vali benim o yurtlardan haberim yok diyor. Hürriyet'ten İsmail Saymaz isimli gazeteci çok önemli bir belgeyi ortaya çıkardı. Öğrenci ihtiyaçları için kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeler için para verin bize diyor. Karar şöyle: Vakfın yurtlarında fakir fukara çocukları barındığı için 25 bin TL para veriliyor. Vali diyordu ki benim haberim yok. Sen Vali değil misin, değilsen niye o koltukta oturuyorsun.

İmam Hatip Okulu müdür yardımcısı açıklama yapıyor. Bizim öğrencilerimiz Ensar'ın yurdun da kalıyordı. İçişleri Bakanlığı bu vakıf hakkında soruşturma açtı mı?  

Bunların bütün maskelerini indireceğim. Din iman için ne söylüyorlarsa cepleri için söylüyorlar. O anaların emanetine siz hangi dinle hangi ahlakla ihanete edersiniz.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Hırsızların TBMM'de yeri yoktur diyoruz. Bu kadar net. Diyoruz ki kürsü dokunulmazlığına evet.Hırsızlığın, yolsuzluğun dokunulmazlığı yok bizde.

Vatandaşlar iyi bilsin, Davutoğlu'nun dokunulmazlığı kalkmayacak. Ahlaklı adamsan, yürekli insansansan hodri meydan de bende dokunulmazlığımı kaldırıyorum de. Milyon Ali, Binali Yıldırım'ın dokunulmazığı devam edecek. Rıza Sarraf'ın önüne yatan Muammer Güler'in de dokunulmazlığı da kaldırılmayacak. Davutoğlu'na sesleniyorum, sen gidip de Sarraf'ın önüne yatan adamı koruma sana yakışmıyor. 28 defada 52 milyon dolar alanın Zafer Çağlayan'ın da dokunulmazlığı kalkmayacak. Kuran-ı Kerim'le dalga geçen Egemen Bağış'ın önüne yatacak mısın, yatmayacak mısın Davutoğlu? Bir de Erdoğan Bayraktar vardı. 

Şimdi Davutoğlu'na sesleniyorum sen şimdi bunların dokunulmazlığını kaldıracakmısın, yoksa bu hırsızların önüne mi yhatacaksın. 

Davutoğlu'nun dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütüne yardım yataklıktan yargılanacaktır. Gayet açık ve net söylüyorum Davutoğlu ve abisi terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor. 

Herşeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç, bütün dokunulmazlıkların kaldırlmasını istiyorum. Eğer bu ülkede akademisyenler,gazeteciler,askerler hapse giriyorsa demokrasi mücadelesini veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalıdır. 

Türkiye bir darbe dönemini yaşıyor. Kenan Evren'den bunların ne farkı var. Bedel ödemeden mücadele edilmez. Korkumuz yok. Onlar korkuyorlar. 

Hep beraber mücadele edeceğiz, dönmeyeceğiz. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.