BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia! Silahlı kişiler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonrası halkı sakaklara çağırmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ''sokaklarda sopalı, hatta silahlı kişilerin olacağına ilişkin çok ciddi duyumlar vardı" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Referandum ve Sonuçlarının Türk Demokrasisine Etkisi” başlıklı 130. Bab-ı Ali Toplantıları’nda referandumla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, referandum sonrası kendisine yöneltilen 'pasif kaldı' eleştirilerine değindi ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

SOKAKLARDA SİLAHLI KİŞİLER VARDI

Kılıçdaroğlu, YSK'nın mühürsüz zarf ve pusula kararını protesto için neden CHP'lilerle birlikte YSK'nın kapısına gitmediğini, "sokaklarda sopalı, hatta silahlı kişilerin olacağına ilişkin çok ciddi duyumlar vardı" diyerek açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun Bab-ı Ali Toplantısı’ndaki konuşmasının ardından, gazeteci Zafer Arapkirli CHP Lideri’ne, ‘Seçim sonuçlarına ilk gece yapılan itirazlarla birlikte neden vatandaşları protestoya çağırmadınız? Neden sokak eylemleri olmadı? Hakkınızda bu konuda pasif kaldığınız yönünde söylemler var’ şeklinde bir soru yöneltti.

ÇOK VAHİM OLAYLAR ÇIKACAKTI

Kılıçdaroğlu, Arapkirli’ye şöyle yanıt verdi; “Karşı taraf silahlıydı. Bu tür duyumlar aldık. Partideki arkadaşlarla o gece (referandum gecesi) bunu tartıştık. Ve sürekli eylem, protesto gösterileri için vatandaşlarımıza ‘sokağa çıkın’ çağrısında bulunmadık. Çok vahim olaylar çıkabileceği endişesi nedeniyle, bu sorumluluğu almamaya karar verdik.”