BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan bomba 16 Nisan referandumu iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuyla ilgili ses getirecek iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Referandumda 51.2 'Hayır' çıktı" dedi, sosyal medya bu açıklamaları konuşuyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 ay sonra 16 Nisan referandum sonuçlarıyla ilgili çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında konuşan Kılıçdaroğlu, referandumda yüzde 51.2 "hayır" çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "YSK’ya çöreklenmiş yapı dedi ki ‘Evet’ çıktı. Biz bunu meşru kabul etmiyoruz” dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek olan o sözleri:

'YSK İÇİNDEKİ ÇETE 'EVET' DEDİ': Referandumda 51.2 ‘Hayır’ çıktı. YSK içine çöreklenmiş bir grup çete mensubu ‘Evet çıktı’ dedi. O nedenle biz bunu meşru kabul etmiyoruz. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Sandığa gideceğiz. 2019’da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bu bir ortak mücadeledir. Referandumda ne yapıldı? Her partinin kişiliği, kimliği ayrıydı ama demokrasi konusunda ortak bir tavır vardı. Benzer bir tablo çıkacak ortaya, demokrasiye sahip çıkılacak. Siyasi partiler arasında işbirliği nasıl olacak? Bu daha netleşmedi.”

YSK resmi olmayan sonuçları açıkladı