BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan bir olay iddia daha

15 Temmuz darbe girişimi için 'kontrollü darbe' iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu kez de e-maillerinin izlendiğini ileri sürdü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu ve yeni bir iddiada bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine "kontrollü darbe" iddiasını tekrarlayan CHP lideri, darbenin siyasi ayağının neden ortaya çıkarılamadığını sordu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "elinde dosya varsa açıkla" diye çağrıda bulunduğu isim, iktidarın şimşeklerini üzerine çekecek bir iddiayı gündeme getirdi.  Selvi, bugünkü köşesinde CHP liderinin açıklamasına böyle yer verdi:

KILIÇDAROĞLU’NUN KUŞKUSU

"Bir de ABD’den gelen mail’ler konusu var. Kılıçdaroğlu’na, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “ABD’den gelen mail’leri açıkla” çağrısını hatırlattım.

Ben de merak ediyorum” diye söze başladı. “Bana gelen mail’leri takip ediyorlar herhalde. Bu sözle beni, mail’lerimi izlediklerini itiraf etmiş oluyorlar. Madem izliyorsunuz açıklayın o zaman. Ey Kılıçdaroğlu sana şu mail’ler geldi diye açıklasınlar, böylece ben de öğreneyim bana ne geldiğini” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ’a, “Bana gelen böyle bir mail yok. Adalet Bakanı böyle bir şey varsa açıklasın” diye çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Mail’lerim izleniyor o zaman?” sözleriyle büyük bir iddia ortaya attı. Bu ciddi bir durum demektir. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir açıklama yapmak isterse, sütunlarımızın kendisine açık olduğunu belirtmek isterim."

BYLOCK LİSTESİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Sıra geldi ByLock listelerine... CHP lideri, “120-180 AK Parti milletvekilinde ByLock var” dedi. Bu sözlerini hatırlatıp, “Hükümet sizi bu listeleri açıklamaya davet ediyor” dedim.

Kemal Bey önce, “Bizi ısrarla FETÖ’cülerle işbirliği yapmakla suçluyorlar” dedi. ‘Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a Adalet Bakanı’na buradan sesleniyorum. Bizi suçlayacağınıza ByLock listeleri elinizde, açıklayın” diye çağrı yaptı. Ardından ekledi, “Beni FETÖ’ye destek vermekle suçlarsanız benim de ‘ByLock listesini açıkla o zaman’ deme hakkım var. Ben bunu deyince koro halinde ‘Sen açıkla’ diyorlar. Ben devlet değilim ki.’”