BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 34 yıl sonra gelen özür!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim çalışmalarını 34 yıl sonra ilk kez miting düzenlenen Çankırı'da sürdürdü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim çalışmalarını 34 yıl sonra ilk kez miting düzenlenen Çankırı'da sürdürdü. Çankırılı seçmenlerden özür dileyen Kılıçdaroğlu, "Kabahat Çankırı'da değil, biz de. Ankara'da oturduk, derdinizi sormadık" dedi. 

Çankırı mitinginde seçmenlerine "Siyasete girerken, 'ne olursa olsun hiçbir ortamda yalan söylemeyeceğim' diye başladım" diyen Kılıçdaroğlu, "Çankırı'dan beklediğimiz oyu 30 yıldır alamadık. Kabahat Çankırı'da değil. Kabahat bizde, gelmedik, derdinizi sormadık. Ankara'da oturduk 'Çankırılı bana oy ver' dedik." diye yıllar sonra seçmeninden özür diledi.

34 YIL SONRA GELEN VAADLER

Kılıçdaroğlu, 34 yıl sonra gittiği Çankırı'da seçmenine vaadlerde bulunmayı da ihmal etmedi. İşte Gandi'nin Çankırı'daki vaadleri ve konuşmasından öne çıkan başlıklar...

CHP iktidara gelirse faizler düşecek. Herkes çalışacak üretecek. Herkesin karnı doyacak. Bunların maskelerini indirmek kardeşinizin görevi. Hortumcular dışarıda, ellerini kollarını sallıyorlar. 49 hapishane yerine 49 fabrika yapılsaydı, çalışsaydı, evine helal ekmek götürseydi suç mu olurdu?

- Geçen gün bir yolsuzluktan söz ettim. ÖSYM'ye bakan mail atmış bunu söyledim. Başbakan adını açıklamazsan namertsin dedi. Ben adını açıklamadım. Kendisi açıkladı 'o benim' dedi. Hayati Yazıcı. İlk kez Türkiye Başbakanı, yolsuzluk yaptıklarını ve o gerekçeyle listeye giremediklerini itiraf etti.

- Genel müdürlüğümü eleştiriyor. Devletin imkanları sende. Arşivler sende. Müsteşarlar sende. Bakanlar, genel müdürler sende. Beni eleştir eyvallah, sana bir imkan sağlıyorum, senin istediğin TV'de gel beraber başbaşa soru sor. 80 milyon dinlesin kararını versin. Karşıma çıkabilir mi? Benim karşıma çıkması için bir kul hakkı yememek lazım, iki geçmişi temiz olması lazım, üç mangal gibi yürek lazım.