BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nda şok iddia! Erdoğan Baykal kasetini izlerken kaydedildi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Baykal kasetiyle ilgili yalan söylediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu bakın o görüntüleri nasıl izlemiş.

Abone ol
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Başbakan Erdoğan'ın, eski CHP lideri Deniz Baykal'ın kasedini izlerken çekilmiş görüntülerini izlediğini söyledi.
 
Kanaltürk'te yayınlanan Farklı Bakış programında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın eski CHP lideri Baykal'ın internetteki kasedini izlerken görüntülerini izlediğini ve Başbakan Erdoğan'ın bu esnada görüntüye alındığını öne sürdü.
 
Kılıçdaroğlu, "Ben izledim. Başbakan Erdoğan'a o görüntüyü izletenler Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar. O konuşmalar internete düşen konuşmalardır. Haberi olmadan o bilgisayarın kamerasından da görüntüleniyor. Ben bu kadar aşağılıkça yalan söyleyen adam görmedim. Sayın Baykal da bu durumu biliyor ve bu nedenle Erdoğan'ı mahkemeye veriyor" diye konuştu.
  
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KASET İDDİASI

Kılıçdaroğlu, bunları neden açıklamadığıyla ilgili soruyu da, "Elimde kayıt yok, kayıt verilmediği için bunu açıklamadım ama o kayıttan alınan bir fotoğraf internet sitelerine düştü. O nedenle ben açıkladım şimdi." şeklinde yanıtladı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;
 
"Hayatının 27 yılını devlette geçirmiş biri olarak devletin vicdanı vardır. Devletin vicdanlı kadroları vardır. Bu vicdanlı insanlar kötü gidişi görüyorlar. İktidar olanlar devlet oldular. Ben daha önce Süleyman Şah'la ilgili Genelkurmay'ı uyarmıştım.
 
Ortada Devlet sırrı denen bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin sırları diye bir şey yok. Devleti kendi iç politikanızın açık malzemesi haline getirirseniz bu tablo çıkar. Soruşturma açılacakmış, o dört kişinin önce sorgulanması lazım.
 
Acı olan Genelkurmay 2. Başkanı'nın oradaki tutumudur. Siz orada halka kumpas kuruyorsunuz, gencecik çocukların nasıl öldürüleceğinin kılıfını hazırlıyorsunuz. İtiraz etmesi lazım. Böyle bir şey olmaz demesi lazım. Eğer siz dış politikayı bu hale getirirseniz buraya çarparsınız. Erdoğan'ı kahraman yapmak istiyorlar. Hırsızdan kahraman çıkmaz.
 
Acaba düşürülen Suriye uçağı angajman kuralları ihlal edilerek mi düşürüldü? Bir ülkenin ordusu bir kumpasla savaş meydanlarına gitmez. Kimse bunu affetmez. Bu hükümetin başında olan kişi açıkça Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek istiyor.
 
Devletin haremine girmişler, sen neredeydin? Bu olayın ufak bir parçası bile çağdaş bir demokraside gündeme gelse bürokratlar, bakan ve başbakan koltuğundan olurdu."