BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na sürpriz ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nobel Barış Ödülü sahibi Tevekkül Karman ile görüştü

Abone ol

170320121356237462872_2.jpg

Karman'ı Türkiye'de görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP, Türkiye'nin kurucusu bir partidir. Türkiye'de kadınlar haklarına Cumhuriye Devrimi ile kavuşmuştur" dedi.

Görüşmede Karman, Türkiye'nin kadın hakları açısından dünyanın en ileri ülkelerinden biri oldugunu belirterek, "Türkiye demek medeniyet demek. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nobel Barış Ödülü sahibi Tevekkül Karman ile dün akşam parti genel merkezinde görüştü. Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Faruk Loğoğlu ve Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan da katıldı. Karman'ı Türkiye'de görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP, Türkiye'nin kurucusu bir partidir. Türkiye'de kadınlar haklarına Cumhuriye Devrimi ile kavuşmuştur. O devrimin önderlerin İsmet İnönü'nün torunu Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ı size tanıtmak isterim. Sizin Nobel Barış Ödülü almanız bizi çok mutlu etmiştir. Bir Avrupalının bir Amerikanlının Nobel'i alması birşeydir ama sizin Yemen'den bu ödülü almanızın ayrı bir önemi var. Sizi kutluyorum. Tekrar Türkiye'ye hoşgeldiniz" dedi. Görüşmede Karman, Türkiye'nin kadın hakları açısından dünyanın en ileri ülkelerinden biri oldugunu belirterek, "Türkiye demek medeniyet demek. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.