BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'na sert Menderes cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı mitinginde seçmenlerine seslendi. Hedefinde yine 'üç kafadar' vardı.

Abone ol

"Menderes'in adını ağzına alma" diyen Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan, "Menderes'i hırsızlıkla suçalayan kim CHP? 27 mayıs darbesini alkışlayan kim CHP? Menderes'in itibarını lekelemeye çalışan kim CHP?" diye sordu.

CHP'yi darbeden sonra bile Menderes'e alçakça iftiralar atmakla suçlayan Erdoğan, CHP liderini "Yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince bize Menderes'i anlatıyorlar" sözleriyle tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim turu için Ağrı'daydı. Adliye meydanında coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında "üç kafadar" diye bahsettiği Gülen, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İşte konuşmadan satır başları:

Rabbim yol arkadaşlığımız daim eylesin. 30 Mart seçimleri Ağrı için tüm Türkiye için hayırlara vesile olsun. Ağrı 12 Haziran'da bize çok destek verdi, yüzde 46 ile kuvvet verdi. Bu kardeşinize destek verdiği için tek tek teşekkür ediyorum. Sizin için hizmetkar olmaya eser üretmeye devam edeceğiz.

Bzi 12 yıldır topraklarımızda akan kanı dindirmek için çırpınıyoruz. Annelerin yürek acısını dindirmek için çırpınıyoruz, Türkiye'yi beraber olarak istikbale taşımanın mücadelesini verirken birileri de durdurmanın mücadelesini veriyor.

HER MESELEMİZİ SİYASET ZEMİNİNDE KONUŞACAĞIZ

Geçen nevruzdan bugüne kadar yeni acılar yaşamadık. İnşallah yeni nevruzda 77 milyon yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Benim ağrılı kardeşim mezrasına rahat gidiyor. Şehirlerimiz cıvıl cıvıl şenlendi. Baharın kışa dönmesine ağız tadımızın kaçmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz. Her meselemizi siyaset zemininde konuşacağız.

Ağrı'ya havalimanı yapılacak dense inanır mıydınız? Biz bunu başardık. İşte bakanlığımız Ahmedi ani'ni kitabını Kürtçe ve Türkçe bastı. TRT Şeş 24 saat yayın yapıyor. Doğu ile Batı kucaklaşıyor. Kardeşlik daha da güçleniyor.

Tek millet dedik, tek milletin içinde kürtü lazı var, zazası var romanı var. ben Kürdü kürt olduğu için esvmiyorum. Beni yaradan Allah onları yarattığı için seviyorum. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. İşin aslı bu.. 

miting.20140310150945.jpg

Ağrı'da havalimanı, Iğdır'da havalimanı, kim engelliyor, bölücü terör örgütü? Hakkari'deki kardeşimin hakkı yok mu niye gelmesin. İsteseler de istemeseler de Hakkari'ye havalimanı yapacağız. Biz paralel devlet, yapı istemiyoruz onlar varsın Pensilvanya'da olsunlar. Ağrı değil Türkiye'nin dünyanın göz bebeği olacak.

Sürecimizin en önemli alt apısı aramızdaki beraberliğimizdir. milli birliğimizi asla böldürmeyeceğiz. Mit müsteşarını tutuklamak istediler Başarılı olamadılar.

HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİDİR

17 aralık ve 25 aralık darbe girişimlerinin hedefi çözüm sürecidir. Çözüm süreci kalıcı olursa Türkiye'yi kimse tutamaz. Çözüm kalıcı olursa kardeşliğimiz kimse bozamaz. Bunu istemediler. Hükümeti devirip süreci bitirmek istediler. Biz bu saldırıya dik durduk.

EN BÜYÜK HIRSIZLIK MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI

En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar, aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Biz bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz. Milletin iradesini de gasp ettirmeyiz.

İŞTE YÜZSÜZLÜK BUDUR

CHP Genel Başkanı, bizim için Menderes'i ağzına alma diyor. İşte yüzsüzlük budur. Zatı konuşmaya gerek yok ayrı konuda. Ağrı'da zaten yeri yok. Bunlar Ağrı'nın adresini bilmezler. Haritada sorsan yerini gösteremez.

MENDERES'İN İTİRABINI LEKELEMEYE ÇALIŞAN İDAMINA SEYİRCİ KALAN KİM?

Menderes'i hırsızlıkla suçalayan kim CHP? 27 mayıs darbesini alkışlayan kim CHP? Menderes'in itibarını lekelemeye çalışan kim CHP? İdam edilmesine seyirci kalan su taşıyan kim o da CHP.

ARSIZCA PİŞKİNCE MENDERES'İ BİZE ANLATIYORLAR

Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' diyor. Elinize, dilinize dursun be. Yapmadığınızı bırakmadınız, atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince bize Menderes'i anlatıyorlar. CHP tarihinin en kötü yönetimini yaşıyor. 

Buraya gelirken bir genç son günlerde 17 aracı yaktılar dedi. Bu olayların kaynaklarını biliyoruz. sandıkta bunlara gereken cevabı vermek lazım.  Bizim bu yürüyüşümüzü komplolarla montajlarla dublajlarla durduramazlar. Birilerinin dediği değil milletin dediği olur.

Sizler hizmet siyasetine mi ideolojik siyasete mi oy vereceksiniz? Sizler eşek ölür semeri insan ölür kalır eseri. Bize eser lazım. Ağrı'da gerçek manada belediyecilik yapacak bir dönemin peşindeyiz. Bizler aşk ile gayretle daha ileri noktaya taşırız bunun gayreti içindeyiz.

SMS'LER ATIYOR

Türkiye paralel yapı ve yandaşları kendilerine göre gayret içindeler. Pensilvanya çıkmış mesajlar atıyor. Pensilvanya'nın burada uzantıları yok dimi. SMS'ler atıyorlar AK Parti'ye oy vermeyin kime verirseniz verin. Benim milletin en büyük dersi sandıkta verecek ben buna inanıyorum.

ÜÇ KAFADAR YOLU ŞAŞIRDI

Yalancının mumu yatsıya kadar. Ama bunun mumu erken söndü, CHP ve MHP'yi kötü aldattı. Elimizde dosyalar kasetler var hükümeti devireceğiz dediler. Çözüm sürecini durduracağız dediler. Bu 3 kafadar yola çıktılar ama yolu şaşırdılar. Ellerindeki bütün malzemeler fos çıktı. Ellerindeki kasetlerin hepsi korsan çıktı. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 30 Mart'ta kasetler değil millet konuşacak.

Ağrı'ya 2014 yeni derslik inşa ettik. 151 bilişim teknolojileri kurduk. 653 sınıfa akıllı tahta yani etkileşimli tahtaları yerleştirdik. Öğretmen sayısı 12 yılda 6318'e çıkardık. 11 bin öğrenci eğitim öğrenim görüyor.

Evde yatağa bağlı hastalara doktor gönderiyoruz. 400 yataklı devlet merkez hastanesinin yapımı süratle devam ediyor. Yol medeniyettir dedik. 2002'ye kadar 16 km bölünmüş yol vardı. 12 yılda 270 km bölünmüş yol yaptık.  Biz size sevdalıyız.