BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'in Genel Kurulu'nda ''hiç gereği yokken işçileri sokaklara davet ettiğini'' belirten Çelik, ''İşçi hakkını masada alıyorsa niye bir anamuhalefet partisi genel başkanı işçileri sokaklara meydanlara davet eder, bunu anlamakta zorlanıyorum'' diye konuştu. Bakan Çelik, 230 bin işçiyle toplu sözleşme yaptıklarını ve masadan uzlaşarak kalktıklarını ifade ederek, işçinin toplu sözleşmeden memnun olduğunu, ancak Kılıçdaroğlu'nun uzlaşıdan memnun olmadığını söyledi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SİNDİRİM SORUNU'

Asgari ücrette beklenenin 2 katı kadar artış yaptıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu: ''Bundan sayın Kılıçdaroğlu neden rahatsız oluyor, anlamakta zorlanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu savcıya kızıyor, hıncını işçiden ve hükümetten almaya çalışıyor. Böyle bir anamuhalefet lideri olabilir mi? İşçinin ve iş verenin bu diyaloğu ve uzlaşısı neticesinde çıkan bu düzeydeki bir asgari ücret için teşekkür beklemiyoruz, ama hiç olmazsa bu şekilde bir haksız saldırıyı da yapmamasını beklerdik. Ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, bir sindirim sorunu yaşıyor."

İŞÇİ-MEMUR ZAMDAN MEMNUNMUŞ!


Artık kışkırtmalar döneminin, arka bahçeler döneminin, kurtarılmış bölgeler döneminin Türkiye'de bittiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: ''Sayın Kılıçdaroğlu bunu sık sık kullanıyor. O dönemleri yaşadığı için veya kendi partisi yaşattığı için zannediyor ki bu dönemde de böyle şeyler var. Bu olağanüstü şartlar, bu hukuk devletiyle bağdaşmayan şartlar, dönemler kapanmıştır Türkiye'de, bunu bilmesini istiyorum. Asgari ücretteki yüzde 12,37'lik artışın neyini tenkit ediyorlar? Asgari ücretli memnunken bu artıştan, işçi bundan memnunken, işveren bunu saygıyla karşılarken, hükümet olarak enflasyonun üzerinde böyle bir zammı vermenin mutluluğunu yaşarken neyinden rahatsız oluyor sayın Kılıçdaroğlu?''