BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na saldırı emrini veren terörist belirlendi

Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı emrini yeşil liste ile aranan PKK'lı terörist Barış Öner olduğu belirlendi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı düzenleyen PKK’lı terörist grubun liderinin ‘gri liste’ ile aranan terörist Yusuf Buldağ olduğu ortaya çıktı. Saldırı emrini ise ‘yeşil liste’deki Barış Öner’in verdiği belirlendi.

Artvin’in Şavşat İlçesi Yanıklı Köyü yakınında 25 Ağustos Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, teröristleri yakalamak için bölgedeki çalışmalar sürerken konvoya saldırı düzenleyen terörist grubun liderinin Yusuf Buldağ olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘gri arananlar listesi’nde adı bulunan 1986 Bingöl doğumlu Buldağ’ın yakalanmasını sağlayanlara 300 bin TL ödül vaat ediliyor. Bununla birlikte saldırı emrini ise başına 1 milyon TL ödül konulan ve ‘yeşil liste’de bulunan Artvin nüfusuna kayıtlı ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in verdiği saptandı. Saldırıyı gerçekleştiren Koçgiri grubunun 5 PKK’lı teröristten oluştuğu öğrenildi.

ÜÇ POLİSİN KATİLİ EYLEM PEŞİNDE

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde 19 Temmuz 2016 tarihinde 3 polisi şehit eden 4 kişilik terörist grubun da yeni eylem arayışında oldukları bilgisi deşifre edildi. Trabzon ve Gümüşhane bölgesinden sorumlu ‘Cudi-Zaza’ kod adlı Bingöl nüfusuna kayıtlı Mehmet Yakışır adlı teröristin liderliğini yaptığı grubun bu iki kentte eylem planladığı tespit edildi. Yakışır’ın Trabzon’un Araklı İlçesi Çankaya Mahallesi’ndeki Dağbaşı Jandarma Karakolu ile Gümüşhane’nin Yağmurdere Köyü Jandarma Karakolu’nu hedef alabileceği bilgisine ulaşıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

PKK’lı grubun, devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, lojmanlara, kamu servis araçlarına, HES’lere ve güvenlik güçlerine ait sivil araçlara yönelik bombalı ve yol kesme eylemi yapabileceği bilgisi tüm birimlerle paylaşıldı. İstihbarat raporları doğrultusunda bölgede tüm tedbirlerin alınması istendi.