BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğluna protesto şoku

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'na protesto şoku

Abone ol

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği ve CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katıldığı 'Birlik ve Dayanışma Toplantısı'nda protesto şoku yaşandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bitirdiği sırada salonun üst katında bulunan 3 kişinin protesto sesi duyuldu. "Gerçek Atatürkçüler bizleriz" diye bağıran protestocular, apar topar salondan çıkartıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in de katıldığı Birlik ve Dayanışma Toplantısı', Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıda konuşan Gürsel Tekin, muhalefet liderlerine sürekli 'yenilen pehlivan' yakıştırması yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Erdoğan'ı Erzurumlu hayal kahramı olarak bilinen Teo Emmi'ye benzeten Tekin, "Sayın Başbakan! İster 2010 ister 2011 yılında seçim olsun, hiç fark etmeyecek. Ama mutlaka ve mutlaka çeteleşmiş iktidarınızın sonu gelecek. 30 yıllık dönemde bu kadar yolsuzluğa bulaşmış hiçbir iktidar görülmemişti." iddiasında bulundu.

Daha sonra kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ise, partililere seçim stratejileri hakkında bilgi verdi. Partililerin herkese aynı şekilde davranmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese yakın olacağız. İster başı açık olsun, ister kapalı olsun fark etmez. Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Söylediklerimize önce kendimiz inanacağız. İktidara geldiğimizde bu yolsuzlukların hesabını soracağız. Hiç şüpheniz olmasın, bu iktidarı Yüce Divan'a göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitmesinin hemen ardından salonun üst katında bulunan 3 kişinin protesto sesi duyuldu. Apar topar dışarı çıkartılan protestocular, "Gerçek Atatürkçüler bizleriz" diye bağırdı.