BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’na öyle cevaplar verdi ki !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisine istifa çağrısında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, "O dün ile bugünün SGK...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisine istifa çağrısında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, "O dün ile bugünün SGK’sına baksın. 4 seçimin dördünü de kaybetmişsin. Aynaya baksa ayna bile ’İstifa et’ diyor” sözleriyle yanıt verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İnegöl Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünün açılışına katıldı. Vatandaş memnuniyetini esas alarak çalıştıklarını ifade eden Çelik, bu zamana kadar AK Parti’ye verdikleri destekten dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Devletin görevinin hizmetleri vatandaşın ayağına götürmek olduğunu kaydeden Çelik, “Eskiden SGK’ya gitmek kuyruğa girmek demekti. Şimdi Türkiye bunlardan kurtuldu. Sosyal devlet ağalık taslamaz, hizmet yapmak zorundadır. Hizmetkarınız olarak huzurunuzdayız” diye konuştu.

İŞVERENE SESLENDİ
İşverene seslenen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradan işverenlere de sesleniyorum: Kefenin cebi yok. Ya insanı önceleyecek ya da piyasadan çekileceksiniz. Dünyada önce insanı korumak, insanın sağlıklı ortamda çalışmasını sağlamak geliyor. Önce maddi değeri öne alırsanız, bunun faturasının nasıl ağır olduğunu hepimiz görüyoruz. Yalnız 10 ailenin değil, 301 ailenin değil, 76 milyonun yüreğine ateş düşürüyorsunuz. İşverenler, iş yerlerindeki güvenli çalışma ortamını sürekli denetlemek zorundadır. Siz kendi iş yerinizde güvenliği sağlayamıyorsanız, ayda bir yapılan teftişin ne anlamı var? Bu kültürün olması gerekir. Tabii işçilerin de sorumluğu var. Bir iş yerinde tehlike görüyorlarsa çalışmama hakkı da var. İsim vermeden Alo 177’yi arama hakları da vardır. İşverene teşvik, ceza ama işçi de kendi üzerine düşeni yapmazsa ilave düzenlemeyi Meclis gündemine getireceğiz.”

GELİR TESTİ ÇAĞRISI
Vatandaşlara gelir testi yaptırması çağrısında bulunan Bakan Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da Uğur Mumcu’nun sözleriyle eleştirdi. Her alanda Türkiye’nin 3 kat büyüdüğünü kaydeden Çelik, 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası ve Soma’daki maden kazasının bu başarıları gölgelediğini söyledi. Bu kazalarla ilgili rastgele derlendirmeler yapılmasını eleştiren Çelik, “Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Ana muhalefetin başkanı bir televizyonda bugün değerlendirmede bulunmuş. Bize seslenmiş. Akıl vermeye çalışmış. Tabii ki akıl akıldan üstündür, faydalı bilgi varsa Çin’e bile olsa gidip alırız ama söylediklerine baktığınız zaman acınacak bir yaklaşım içinde. Bilgiden uzak bir yaklaşım içinde olduğunu görmek mümkün. Ben ona Uğur Mumcu’nun şu sözlerini hatırlatmak istiyorum: ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.’ Ne nedir, nasıl oluyor? Önce bilecek, sonra fikrini söyleyeceksin. Kılıçdaroğlu, ‘Kömür madenlerinde hayat odası olsun dedik’ diyor ve benim buna karşı çıktığımı belirtiyor. Kömür madenlerinde yaşama odası demek, işçiyi patlayıcı, boğucu ortama terk etmek demektir. Bu tam bir bilgisizlik örneğidir. Uzmanları varsa gelsinler, ders verelim. Ona göre açıklama yapsınlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP VERDİ
Kılıçdaroğlu’nun asansör kazası ile ilgili bir değerlendirme yaptığını hatırlatan Çelik, “Bunla ilgili de rastgele değerlendirmelerde bulunmuş. Benim istifamı istemiş. Böyle bir talebi olabilir. Onun bize bıraktığı SGK’yı nereden nereye taşıdığımızı Türkiye biliyor. Biz gece gündüz bu reformların gerçekleşmesi için mücadele verdik. Biz bulunduğumuz makamların hakkını veremeyecek durumda olsak, onun görüşüne bakmadan gereğini yaparız ama ne yaptığımızı, ne ettiğimizi en iyi ölçecek durumdakilerden birisi de Kılıçdaroğlu’dur. O dün ile bugünün SGK’sına baksın. 4 seçimin dördünü de kaybetmişsin. Aynaya baksa ayna bile, ’İstifa et’ diyor” diye konuştu.

"15 PARTİ BİRLEŞTİ AMA..."
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de bahseden Çelik, “15 parti birleşti, bir Recep Tayyip Erdoğan etmedi. Birleşe birleşe ipi göğüsleyeceklerini ifade edenler, bunu göğüsleyemedi çünkü halka rağmen, milli iradeye rağmen siyaset olmaz. ‘Millet bize değil, Erdoğan’a teveccüh etti, millet bizi dinlemiyor’ dediler. Siyasetin görevi milleti dinlemektir. Şimdi millet patron, biz onun hizmetkarıyız. Bunu diğer siyasi partilere mesajımız olsun diye söylüyorum” şeklinde konuştu.
Açılışa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve vatandaşlar katıldı.
(İHA)