BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na Esenboğa'da karşılama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyuna yönelik terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası havayolu ile Ankara'ya döndü. Kılıçdaroğlu'nu Esenboğa'da partililer karşıladı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Teröre karşı hep birlikte mücadele edileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şehit askerin üzüntüsünü paylaştı, "Keşke bu acıyı ben ve ailem yaşasaydı" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyunun geçiş güzergahına düzenlenen saldırı sonrasında Artvin'deki programlarını tamamlamasının ardından Ankara'ya döndü. Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havaalanında parti örgütleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşıladı. Partililer Kılıçdaroğlu'nu ellerinde bayraklarla sloganlar eşliğinde karşıladı.

Kendisini karşılayan partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayanlara seslendi birlik ve beraberlik mesajları verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

"Çok teşekkür ederim. Bizim bir görevimiz var bütün zorlukları aşmak, bizim bir görevimiz var teröre karşı durmak. Bizim bir görevimiz var, vatandaşı korumak. Bizim bir görevimiz var, vatandaşın haklarını savunmak. Terör kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin mücadele edeceğiz. Bu terör bizi asla yıldıramaz ve yolumuzdan döndüremez. Kararlılıkla bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz.

"KEŞKE O ACIYI BENİM AİLEM YAŞASAYDI"

Yarın şehidimizin cenazesine katılacağım. Son derece üzgünüm. Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım, benim ailem yaşasaydı. Bu açıdan son derece üzgünüm. Bir şehidin olması gerçekten beni son derece üzüyor.

"HEP BERABER OLACAĞIZ"

Bu atmosfer güzel bir atmosfer. En azından teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Birlikte mücadele ediyoruz. Buraya katılan arkadaşlarıma, telefon eden bütün siyasi partilerin genel başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına, sendikalara hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber olacağız, birlikte olacağız. Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız.