BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na bir suç duyurusu daha

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren konuşmasına tepkiler devam ediyor.

Abone ol

Demokrasi ve Adalet Platformu Sözcüsü Hüseyin Yüksek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözlerinden dolayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Ankara’da yapılan olağan kurultayındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan hakaret dolu sözlerine yönelik kamuoyundaki tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak bir grup siyasetçi ve düşünürün bir araya gelerek oluşturduğu ve sözcülüğünü AK Parti Sinop Dikmen İlçesi Eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek’in yaptığı Demokrasi ve Adalet Platformu’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu geldi.

YÜKSEK: “KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLESİN”

Grup adına avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunan Hüseyin Yüksek, “Sayın Kılıçdaroğlu, halkın yüzde 52’sinin oyuyla gelen Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri bizleri derinden yaralamıştır. Cumhurbaşkanı milletin tamamını temsil eden ortak bir değerdir. Dolayısıyla onu hedef alan bu sözler aynı zaman da milli iradeyi de hedef almaktadır.

Demokrasi ve Adalet Platformu olarak Kılıçdaroğlu’ndan adalet önünde hesap sorulması amacıyla avukatlarımız aracılığı ile “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla savcılıkta suç duyurusunda bulunduk. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kamuoyu önünde Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

TOPLUMSAL UZLAŞMAYA DARBE!

Yüksek, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için öncelikle siyasetçiler arasında nezaket kurallarının gelişmesinin önemli olduğunu belirterek “Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu bu ilkeyi çiğneyerek toplumsal uzlaşmaya ihtiyacımız olan bugünlerde duyarlı insanları üzmüştür. Bu sözler yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret değil toplumsal uzlaşmaya da darbedir” diye konuştu.