BIST 9.545
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.490,19
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na belgeleri o mu verdi? Bomba iddia

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na grup toplantısında açıkladığı sahte belgelerin Almanya'daki FETÖ'cüler tarafından Alman asıllı bir siyasetçi kanalı ile verildiği iddia edildi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini hedef alan çirkin iftiralarda bulunmuş, bazı dekontlar göstererek bunları yurt dışına çıkartılan paraların belgesi olarak sunmuştu.

Adı geçen iş adamlarının Avukatının "Sahte" dediği o belgelerin kaynağı Kılıçdaroğlu "Vatansever bürokratlar" olarak açıklanmıştı. Kılıçdaroğlu kaynağı için ısrarla 'FETÖ'cüler değil' dese de bugün gelen bir iddia Ankara gündemine bomba gibi düştü. Gazeteci Latif Şimşek, Almanya bağlantılı güvenilir bir kaynaktan bu "Vatansever bürokratların" kim olduğuna dair bilgi aldığını yazdı.

Bellway şirketinden Kılıçdaroğlu açıklaması

ABD'DE HAZIRLANDI, ALMANYA'YA GÖNDERİLDİ

Şimşek'e bilgiyi veren kaynağa göre; "Sahte belgeler ABD'de hazırlandı. Ve FETÖ'cüler tarafından Alman bir siyasetçi aracılığı ile CHP'ye iletildi" Latif Şimşek Beyaz Gazete'de yer alan köşe yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Beni arayan şahıs, bu dekontların ABD'de hazırlanıp, Almanya'ya gönderildiğini ve Almanya'da, Alman asıllı bir siyasetçi tarafından CHP'lilere verildiğini söyledi. Kendisinin, FETÖ yapısı içinde olduğunu, uzunca bir süredir bunların gerçek yüzünü gördüğünü, yurt dışında Türkiye düşmanları ile işbirliklerine tanık olduktan sonra bu yapıdan nefret ettiğini, ancak güvenliği nedeniyle de bunlardan kopamadığını aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ilgili savcılıktan flaş hamle

DEKONTLARIN ÜSTÜNDE OYNAMA MI YAPILDI?

Peki Kılıçdaroğlu'nun sunduğu dekontlar sahte miydi?“Dekontların sahte olup olmadığını bilmiyorum. Ama üzerinde oynandığını, isim, tarih gibi, bazı değişiklikler yapıldıktan sonra CHP'ye verildiğine ilişkin birtakım duyumlar aldım.”

FETÖ'CÜLER ALMAN SİYASETÇİ KANALIYLA VERDİLER

Peki FETÖelemanları niye doğrudan kendileri vermediler de Alman asıllı bir siyasetçi kanalıyla verdiler bunları? “Buradaki FETÖCÜLER, kendilerinin Türk istihbaratı tarafından takip edildiğini düşünüyor. Bu nedenle CHP'lilerle buluşmak, görüşmek istememiş olabilirler. Belgelerin FETÖ tarafından verilmiş olmasının ortaya çıkması etki gücünü düşürebilir diye düşünmüş olabilirler.”

Kılıçdaroğlu belgeleri kimden aldığını açıkladı! Bomba haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Fazla zamanımız kalmadı!