BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na anketler soruldu!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun oy oranının giderek yükseldiğini söylerken bu konuda ellerinde bugüne ilişkin bir anketin bulunmadığını söyledi.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy potansiyelinin giderek arttığını; ancak ellerinde bugüne ilişkin anket bulunmadığını söyledi. Kendilerine son olarak 10 gün önce bir anket ulaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 9 partinin bir araya gelerek Köşk için ortak bir adayı destekleme kararı aldığını söyledi.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'un CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önünüzde anket var mı?" şeklindeki soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU'NUN GİRESUN ZİYARETİNDEN KARELER- TIKLA 
 
"Elimizde somut bir anket yok. Zaman zaman gazetelerden okuyoruz. En son 10 gün önce bir anket ulaştı. Ekmeleddin Bey'in durumu çok iyi. Yukarıya doğru gidiyor çıtası. Gezdiği oranda, halkla kucaklaştığı oranda çok daha başarılı bir sonuç alacak. Sadece bizim parti değil, 9 parti Ekmeleddin Bey'e destek veriyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez 9 parti bir araya gelerek bir adaya destek veriyor. Bu, o odaya duyulan güvenin sonucudur. Ekmeleddin Bey son derece değerli bir insan. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olan bir insan. Hiç kimse Ekmeleddin Bey aleyhine olumsuz bir şey söylemiyor. Bir kişi hariç; o da Recep Tayyip Erdoğan. Dün yine kinden, öfkeden bahsetti. Oysa Ekmeleleddin Bey'in dilinde, gönlünde kin de öfke de yok. O güzel şeylerden bahsediyor. Huzurdan, barıştan bahsediyor. Bir arada yaşamaktan, kavgasız bir Türkiye'de yaşamaktan bahsediyor. Onun da bizim de arzumuz bu. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin kendi iç dünyasıyla barışık olması lazım. Erdoğan gibi olmaması lazım. Erdoğan girdiği her yeri kırıp döküyor. Hakaretin her türlüsünü yapıyor. Oysa Ekmeleddin bey bilim insanı. Toplumun her kesimi ona saygı duyuyor.

"CHP'LİLER İÇİN TEREDDÜDÜM YOK"
 
Kılıçdaroğlu, "Seçmenlerin tatil nedeniyle sandığa gitmemesi konusunda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:
 
"Sadece CHP'liler değil her vatandaşın sandığa gitmesini isterim. CHP'lilerin sandığa gitmesi konusunda hiçbir tereddüdüm yok. O makama layık olan birini seçmek zorundayız. Ahlakı temiz olan birinin o makama oturması lazım. Oraya oturacak olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ve bayrağı temsil edecek. Bu kadar değerli ve önemli bir makam. İsteriz ve arzu ederiz ki, tüm yurttaşlarımız gidip oylarını kullansınlar."

"ERDOĞAN BAŞBAKAN KALIRSA NE OLUR?"

Kılıçdaroğlu, son olarak; "Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı seçilirse başbakan olarak kalacak Recep Tayyip Erdoğan'la çalışması konusunda sorun olur mu?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Devletin işleyişi güzel olacak. Şu anda Ekmeleddin Bey'e halkın deyimiyle söyleyeyim, saldıran bir tek Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisini aşağılamaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ekmeleddin Bey son derece düzgün bir insan. Erdoğan aleyhine söylenmiş tek cümlesi bile yoktur. Çünkü onun devlete, ülkeye, bayrağa saygısı vardır. Devleti huzur içinde söylemek istiyor. Erdoğan yukarı çıkarsa asıl kriz o zaman çıkacak. Başbakan'a 'şunu yapma, bunu yapma' diyecek. Başbakan da 'ben kukla mıyım kardeşim, bana bunu söylüyorsun' diyecek. Ekmeleddin Bey, Başbakan'ın görevini yapacağını söylüyor. Ekmeleddin Bey kendi iç dünyasında barışık birisi. Ama Erdoğan değil."
 
10'UNCU PARTİYİ UNUTTU

Bu arada Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'na 9 partinin destek verdiğini söylerken Hak ve Adalet Partisi'ni unuttu. Son olarak Hak ve Adalet Partisi Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk, İhsanoğlu'na desteklediklerini açıklamış, parti sayısı 10'a çıkmıştı.