BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'ı kızdıracak dolar açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'döviz bozdurun' çağrısı hakkında konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin hiç döviz hesabı olmadığını belirterek, Biz dile getirdikten sonra dolarları Türk lirasına çevirdi. Ne kadar başka doları var onları da bilmiyoruz. Çocuklarının ne kadar doları var bilmiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi'nin ardından çevredeki esnafı ziyaret etti. Esnafla çay içen Kılıçdaroğlu, açıklamalarda da bulundu.

“BÖYLE BİR DEMOKRASİ OLAMAZ"

Basın özgülüğüne değinen Kılıçdaroğlu, “Ben gazeteciyi susturacağım, haber yapmayacak, yazı yazmayacak, benim düşündüğüm gibi haber yapmıyor. Böyle bir demokrasi olmaz" dedi.

“NE KADAR BAŞKA DOLARI VAR BİLMİYORUZ"

Döviz artışına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'döviz bozdurun' çağrılarına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, “Dünyadan koptuk. Ekonomi nasıl gidiyor bilmiyoruz. Siz daha iyi biliyorsunuz. Siz bizzat yaşıyorsunuz. Türkiye'nin durumu pek parlak değil. Kendisine yakın iş adamlarına çağrıda bulunması lazım. Kendisine yakın iş adamlarının dünya kadar dolarları var. Yurt dışında paraları var. Onları getirmesi lazım. Köprü, otoyol geçişlerini en son yaptıkları metro ihalesini Türk Lirası'na dönüştürmeleri lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası'na güvenmediği için 200 bin dolar olarak tutuyordu. Biz dile getirdikten sonra dolarları Türk lirasına çevirdi. Ne kadar başka doları var onları da bilmiyoruz. Çocuklarının ne kadar doları var bilmiyoruz. Çünkü Bilal Erdoğan'ın 30 milyon Euro'yu nasıl erittiğini öğrendik bir şekilde" şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN DOLARI YOK AMA ONLARIN VAR"

"Vatandaş yanımızda soralım" diyen Kılıçdaroğlu, yanındaki esnafa, "Kaç doların var?" diye sordu. Bunun üzerine konuşan esnaf, “En son bir arkadaş ile bir düğün arabasının önünü kesmiştik. 1 dolar almıştık o hala duruyor" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu da, “O çok tehlikeli bir şey. Görüyorsunuz vatandaşın doları yok. Ama onların var. Ayakkabı kutularında var. Çocuklarının yatak odalarındaki kasalarda var. Hiç birisinde Türk lirası yok. Dönüp millete dolar bozdurun diyorlar. Olmayan para nerede bozdurulacak" şeklinde konuştu.

“HİÇ BİR ZAMAN DÖVİZ HESABIM OLMADI"

"Döviziniz var mı" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Hiç bir zaman döviz hesabım da olmadı. Ben kendi ülkemin parasına güvenen biriyim. Her zaman öyle oldum. Sadece çocuklarım yurt dışına gittiği zaman bankalarına gidip dolar satın aldım. Çocuklarım yurt dışına giderken harçlık olarak verdim o kadar" diye yanıt verdi.