BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'a Adana'da elektrik işkencesi!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Kılıçdaroğlu, Karataş Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Seyhan Oteli'nde düzenlenen CHP 7. Bölge Toplantısı'na katıldı.

Abone ol

Adana'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarım saat konuşma yaptıktan sonra sık sık meydana gelen elektrik kesintileri 25 kere tekrar edince CHP lideri çok zor anlar yaşadı.
 
Elektriklerin kesilmesinin ardından otelin jeneratörü devreye girdi. Ancak jeneratör yetersiz kalınca salonda sık sık kesinti meydana geldi.

Kesinti devam edince Kılıçdaroğlu bir görevliden seyyar mikrofon getirmesini istedi. Ancak görevli "Efendim o da çalışmaz" dedi. Kılıçdaroğlu kesintiler üzerine toplantıya kısa bir süre ara verdiklerini belirtip yerine oturdu. Jeneratördeki arızanın giderilmesiyle Kılıçdaroğlu konuşmasına devam etti. Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleştirildi.
 
GETİREN CHP'Lİ DEĞİL AKP MİLİTANI HER HALDE

Öte yandan Kılıçdaroğlu, burada konuşma yapacağı sırada bir partili ön seçim isteğini dile getirdi. Bunun üzerine sinirlenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde. Kimse şunu unutmasın, kimseye bu partide kişisel şov yaptırmayacağız. Herkes bilsin. Ön seçime de geleceğim ve konuşacağız. Bu partiye demokrasiyi getiren kişiyim. Genel başkan seçimi dahil, yüzde 33 cinsiyet kotası dahil, yüzde 10 gençlik kotası dahil, hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik daha da getireceğiz” diye konuştu.
 
YALOVA'DAKİ AĞAÇLAR
 
CHP olarak çevre konusunda en duyarlı parti olduklarını, bu  duyarlılığı da sonuna kadar koruyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yalova'da  ağaçlarımız kesildi, hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim. Ağacı kesmek doğru  değildir, tabiatı tahrip etmek doğru değildir" diye konuştu.
 
"Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor?' Nerede bir yeşillik  varsa, nerede bir ağaç ve çiçek varsa korunması gerektiğinden yanayım" diyen  Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hiç bir siyasi partide olamayan bir genel başkan yardımcılık  makamımız var, adı Doğa Hakları. İnsanın hakkı varsa doğanın da hakkı vardır.  Diyor ki 'Gezi parkında ağaçlar kesildi, kıyameti kopardınız.' Evet, kıyameti  kopardık. Ben onun bir parçasıydım, asıl kıyameti koparanlar İstanbul'da oturan  gençlerdi. Kendi kentlerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü  dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki Gazi Parkı'na hak vermeyi yeni  yeni öğrendin. Bu da bir aşamadır. Tabiatı seviyoruz, yeşilliğin güzelliğin  olduğu her yerde mutlaka insan daha fazla mutlu olacaktır. Ağacı kesmek doğru  değildir, tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Bu konuda en duyarlı olan  partilerden biriyiz. Bu duyarlılığı da sonuna kadar koruyacağız. Herkesin bunu  bilmesini isterim."
 
"2015 seçimleri demokrasi sınavı olacaktır"
 
Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki iş verenlere seslenerek, parlamentoya gelen  yeni yasa tasarısına göre, makul şüpheyle bir işverenin mal varlığına el  konulabileceğini belirtti.
 
12 Eylül döneminde bile böyle bir uygulamanın olmadığını, insanlara  korku gömleği giydirmeye çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:  "Makul şüpheyle bu işveren hapse atılabilecek, hapse atıldığı zaman  avukat tutacak kendisini savunsun diye. Ama bu dosyaya gizlilik kararı konduğu  andan itibaren iş verenin avukatı dosyanın içeriğine sahip olamayacak. 12 Eylül  askeri dönemde bile böyle bir uygulama yoktu. Şimdi bu uygulamayı Türkiye'ye  getirmek istiyorlar. Topluma korku gömleği giydirmek istiyorlar. Sizlerden  isteğim, önümüzde 2015 seçimleri var. Artık tavrınızı açık ve net koymak  zorundayız. Ya demokrasiden yana, tavrımızı koyacağız ya da diktatörlükten yana  tavrımızı koyacağız. Bir ülkede demokrasi yoksa iş veren yatırım yapamaz, yabancı  sermaye gelmez. insanlar taleplerini özgürce dile getiremezler. O nedenle 2015  seçimleri bir demokrasi sınavı olacaktır"
 
"Yoksulluğu tarihe gömeceğiz"
 
Kılıçdaroğlu, partileri hakkında "CHP iktidara gelirse sosyal  yardımları kesecek" şeklinde kara propaganda yapıldığını ifade ederek,  vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi. CHP iktidarında sosyal yardımları en az iki katına çıkaracaklarını  anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Hayır niye keselim, hangi gerekçeyle keselim. Sosyal yardım alan tüm  vatandaşlara sesleniyorum. Sosyal yardımlar kesinlikle kesilmeyecek. Tam tersine  en az iki katı artacak. Çünkü biz yolsuzluk yapmayacağız, cebimizi  doldurmayacağız. yandaşı sevindirmeyeceğiz. Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz  bu bizim taahhüdümüzdür. Bütün yurttaşlarımın bunu bilmesini isterim."
 
Adana'nın sürekli kan kaybettiğini, işsizliğin her geçen gün  arttığını, fabrikaların kapandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, artık kentte  yaşayan vatandaşların oturup düşünmesi gerektiğini belirtti.

Metroyu neden yapmıyorsun?
 
Hükumetin Adana metrosu hakkında "Metroyu biz yapacağız" diye söz  verdiğini savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Ben sana oy verdim sen beni cezalandırdın' demesi lazım. Diyordu ki  'metroyu gelip yapacağız biz' İstanbul, Ankara metrosunu devlet aldı, hükumet  yapıyor. Adana metrosunu neden yapmıyorsun? Hani söz vermiştin, hani sözünün  arkasında duruyordun, hani yiğit adamdın. Söz verip sözünü tutmayanlara en basit  deyimiyle 'yalancı' denir. İzmir de metro yapıyor, tek başına... Kilometresi 60  milyon lira, Ankara da metro yapıyor, kilometresi 100 milyon lira. İstanbul da  metro yapıyor, kilometresi 145 milyon lira. İşte Cumhuriyet Halk Partisi budur.  Bu ne demektir? Kul hakkı yememenin ne anlama geldiğini öğrenmek demektir. O  nedenle bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, ülkemizi en iyi yönetecek, kul hakkı  yemeyecek parti Cumhuriyet Halk Partisidir."