BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Zaman'a kayyum için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman'a kayyum atanması kararını değerlendirdi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zaman'a kayyum atanmasıyla ilgili olarak "Kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanması ile Boydak Holding'e yönelik operasyonu değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri şöyle: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanmıştır. Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir. Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ve beklentilerine hizmet etmek amacıyla yargı organlarının bir kısmının aldığı kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir. Öte yandan, daha önceki deneyimler göstermiştir ki kayyum kararları, kayyum atanan medya organlarının yönetimini öngörmemektedir. Kayyum heyetleri, kayyum atanan kuruluşları yönetmek yerine tasfiyeleri doğrultusunda adımlar atmaktadır. Bu kararlar, Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin, kendisine muhalif tüm sesleri birer suç örgütü olarak gören diktacı ve otoriter yaklaşımlarının kanıtıdır. Ancak yönetim erkinin talepleri doğrultusunda hangi adımlar atılmış olursa olsun, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların değerli kamuoyunca bilinmesi engellenemeyecektir. Öte yandan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine yönelik operasyonu da iş dünyamıza yönelik yeni bir sindirme girişimi olarak görüyorum. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden Boydak Ailesi'nin yaşadığı mağduriyetin en kısa sürede son bulmasını diliyorum."