BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Yıldırım'a açık açık 2 soru sordu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi, başkanlık sistemiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a iki soru sordu.

Abone ol

"ABD'deki gibi başkanlık getiriyorsanız buyurun" diyen Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan ve "hodri meydan görüşmelere başlayalım" diye seslenen Yıldırım'a ana muhalefet liderinin yanıtı gecikmedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD tipi başkanlık sistemini birlikte görüşmeye çağıran Başbakan Binali Yıldırım'a iki soruyu açık açık sordu:

"Eyalet sistemini kabul ediyor musunuz? istiyor musunuz istemiyor musunuz? Eyalet sisteminde her eyaletin kendi parlementosu var, her eyaletin ayrı kanunu var bunu istiyor musun istemiyor musun?"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Başbakan Yıldırım'ın AK Parti grubunda kendisine yaptığı "başkanlık sistemini görüşelim" çağrısı vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a böyle cevap verdi:

ÇIK TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTİYOR MUSUN İSTEMİYOR MUSUN?

"Bugün Binali Yıldırım demiş ki ABD tipi başkanlık için hodri meydan demiş! Sayın Başbakan Binali Yıldırım'a 2 soru sormak istiyorum ve vereceği cevabı çok merakla bekliyorum. Amerika'daki başkanlık sisteminin cazipliğine dair açıklaması vardı. Türkiye'de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? Çıkın bunu açıklayın. Amerika'da her eyaletin kendi yönetimi var sen bunları kabul ediyor musun etmiyor musun? Çık Türkiye'yi bölmek istiyor musun istemiyor musun bunun cevabını millete ver. Ben ülkemi ve insanımı sevdiğim için bunları savunuyorum."

Şehit cenazelerinde kendisine yönelik protestolara değinen Kılıçdaroğlu, hem hükümete hem de kurşunu bırakanlara çok sert sözlerle yüklendi:

PKK BİZİ KANDIRDI DİYEN KİMDİ?

"Şehit cenazelerine gidiyorum boş kovan değil kurşun atıyorlar! CHP'yi farklı bir sürecin içine sokmak istiyorlar. Neden yapıyorlar! 9 Şubat'ta şunu söyledim: Her gün şehitlerimiz geliyor. Bazı sorular soracağım diyorum. Vatandaşlarımın da soru sormasını istiyorum diyorum.

2002'de Türkiye'de terör sorunu var mıydı? Terör örgütüyle sorunu çözmek için masaya oturan iktidar kim? Terör örgütü silahları depolarken aman ha bunlara dokunmayın diyen kim? PKK bizi kandırdı diyen kimdi? Terör örgütü askere alma daireleri kurdu bunlarda tık yok!

GELMEZSENİZ NAMERTSİNİZ

Eğer adamsanız, valilere PKK'ya dokunmayın talimatı veren adamlara niye ses çıkarmıyorsunuz! Ben bunu eleştirdiğim için üzerime geliyorsunuz! Gelmezseniz namertsiniz!

Biz hiçbir zaman terör lehine en ufak bir cümle sarf etmedik. Her zaman terörün insanlık suçu olduğunu söyledik. Onlar terörü beslediler, örgütlere destek verdiler. Şehirler silah deposuna dönüştü. Ramazanda şehit cenazesinde kurşun atıyorlar. Kurşunu atan Binali Yıldırım'ın hemen arkasında.

İKTİDARIN ÇAKALLARI

O kadar kişiliksiz ve aşağlık ki o fotoğraf fotomontaj diyor. Kurşunu atıyorsan arkasında duracaksın. Diyemiyorsun, yüreğin yetmiyor. 'Kılıçdaroğlu dışarı' diye bağırıyor. O kişi Binali Yıldırım dışarı deseydi ne olurdu? Cami cemaatine şükranlarımı sunuyorum. Hep beraber namazımızı kıldık. Şehide saygının ne olduğunu biz de onlar da biliyoruz. Bize saldıranlar sataşanlar bu iktidarın çakallarıdır ve biz onlara pabuç bırakmayacağız.

KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLARIZ

Binali Bey Kılıçdaroğlu'nun güvenliğini de biz sağlarız demiş. İster sağla ister sağlama kardeşim biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız. AK Parti'ye oy vermiş insanlara söylüyorum kendi vicdanınızda bunu bir tartın Bu yapılan hareket namaza saygısızlık değil mi? Kuran'a saygısızlık değil mi?"