BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli zirvede ne söyledi?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki zirvenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Zirvede Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu verdiği belirtilirken Bahçeli'nin de operasyonlar konusunda uyardığı belirtildi.

Abone ol

Beştepe'deki liderler zirvesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu Erdoğan'a sunarken, MHP lideri Bahçeli ise yürütülen operasyonlar konusunda uyardı. TSK'nın itibarının korunması gerektiğini söyleyen Bahçeli, FETÖ'ye bitireyim derken TSK'nın da yok edilmemesi uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle teşekkür etmek ve önerilerini almak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

MUHALEFET GÖRÜŞMEDE NE DEDİ?

Kritik zirvede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, demokrasilerde uzlaşmanın önemini vurgularken, Cumhurbaşkanı'na "Özeleştiri yapmalısınız" dediği öğrenildi. CHP lideri ayrıca "Önlemler cadı avına dönüşmemeli" uyarısında bulundu. HDP'nin görüşmeye çağrılmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu'nun "Hukuk dışı uygulamalar önlenmeli" dediği öğrenildi. Bu arada Kılıçdaroğlu, CHP'nin Taksim'deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nde okunan 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu da Erdoğan'a verdiği kaydedildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de "kurunun yanında yaş da yanmasın" uyarısında bulunarak "Asker itibarsızlaştırılmamalı, FETÖ'yü temizleyeceğim diye TSK'yı yok etmeyin" dedi.

İLK KEZ KÜLLİYE'DELER

Muhalefet liderleri Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk kez Külliye'ye çıktı. Zirve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 partinin bir araya geldiği ilk toplantı oldu.