BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ezik! Barlas bombaladı

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren muhalefeti yerden yere vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala seçmenlerinin çoğunun kararını verdiğini belirten Sabah yazarı Mehmet Barlas, Tayyip Erdoğan'ın açık ara birinci olacağını herkesin kabullendiğini dile getirdi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çok ağır sözlerle yüklenen Mehmet Barlas, bu liderlere "Hangi akla hizmet Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiniz?" diye sordu. Barlas, muhalefetin bu tercihinin nedeninin 'eziklik' olabileceğine işaret etti.

Mehmet Barlas'ın bugünkü yazısının ilgili kıslı şöyle:

SEÇMEN KARARINI VERDİ

Cumhurbaşkanı adayları tabii ki son güne kadar kampanyalarındaki etkinlikleri sürdürecekler... Ama oy kullandığımız sayısız seçimden öğrendiğimiz bir gerçek var... Kim ne derse desin, herkes kendi vereceği oyu belirledi. Seçmenlerin büyük çoğunluğu hangi adayı Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğine, karar vermiş durumda.

İHSANOĞLU VE DİMERTAŞ'IN DURUMU NE OLACAK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde açık arayla birinci olacağını rakipleri de ve hatta ondan nefret etmeyi meslek edinenler de kabullenmiş durumdalar... Erdoğan'ın birinci turda, yani 10 Ağustos oylamasında seçilmesi de, nabız yoklamalarının sonuçlarına göre kuvvetle muhtemel... Kısacası bilinmeyen durum Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın seçmen katındaki tutulma oranlarının ne olacağıdır.

HANGİ AKLA HİZMET!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkartan aklın gerçek sahibinin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz...

Acaba Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kendilerinin sahip olmadıkları nitelikleri, mesela yabancı dil bilmemenin veya kronik olarak her seçimde kaybetmenin getirdiği ezikliğin baskısını, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öne sürerek mi aşmayı denediler? Ya da gerçekten birtakım odaklar bu ismi kendilerine kapalı zarfla mı sundu?

ERDOĞAN'IN KARŞISINA ÇIKMAYI NASIL KABUL ETTİ?

Benim anlayamadığım durum Sayın İhsanoğlu'nun bu adaylığı neden kabul ettiğidir? Saygın ve seçkin bir kişiliği simgeleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, hangi akla ve mantığa dayanarak, kitleler gözünde karizmatik bir siyasi lider konumunda bulunan Erdoğan'ın karşısına "Amatör siyasetçi" görünümü ile rakip olarak çıkmaya karar verdi?