BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Twitter'ı burada mı sanıyor?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik Twitter eleştirisinde gaf yaptığı konuşuluyor.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında "Neymiş Twitter vergi kaçakçısıymış. Vergi kaçakçısıysa gönderirsin vergi müfettişlerini incelerler, raporunu yazarlar." dedi.

Türkiye'de büro açmayan, devletle herhangi bir teması olmayan ve vergi vermeyen Twitter, tartışmaların merkezinde. İktidar partisi ile ana muhalefet arasında polemik konusu olan twitter dün Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi.

CHP liderinin Twitter'la ilgili açıklamaları "Kılıçdaroğlu Twitter'i burada sanıyor" tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Sosyal medyada bu konu konuşulunca CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eleştirilere verdiği yanıt tatmin edici bulunmadı.

İŞTE HAMZAÇEBİ'NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ O MADDE

 MADDE 28- (1) Dar mükellefiyete tâbi yabancı kurumların vergisi, bunlar hesabına Türkiye'deki müdür veya temsilcileri; müdür veya temsilcileri mevcut değil ise kazanç ve iratları yabancı kuruma sağlayanlar adına tarh olunur.

(2) Kurumlar vergisi, beyannamenin vergi dairesine verildiği günde, beyanname posta ile gönderilmişse vergiyi tarh edecek daireye geldiği tarihi izleyen üç gün içinde beyannamenin verildiği veya gönderildiği vergi dairesince tarh olunur.

screen-shot-2014-04-16-at-7.30.28-am.png