BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu TSK'ya çok sert çıktı!

CHP lideri TSK'nın Bekir Coşkun ve Ümit Kocasakal'ı hedef alan bildirisine de sert çıktı

Abone ol
İNTERNETHABER - Ankara'da CHP Genel Başbanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri TSK'nın Bekir Coşkun ve Ümit Kocasakal'ı hedef alan bildirisine de sert çıktı.

 Kemal Kılıçdaroğlu, 'Artık hükümet bütün tehlikelileri belirliyor. Herşey izleniyor. Bunun adıda Recep Tayyip Erdoğan ileri demokrasisi. TSK bildiri yayınlayınca kızıyorlardı. Geçen hafta iki gazeteci yazı yazmış birisi Bekir Çoşkun o güzel kalemiyle güzel bir öykü anlatmış.

Demokrasi diyorsak her kurumun eleştriye tahammül etmesi lazım. Genelkurmay Başkanı da buna dahildir. BDDK başkanı da buna dahildir. İki kişi eleştiri yöneltince hemen bir bildiri. Astsubaylar isyan ediyor bir bildiri. Geçmişte bazı arkadaşlar bildiri yayınlayınca bazı arkadaşlarımız tepki göstermezdi. Artık bundan sonra bildiri yayınlarsan karşılığını alırsın. Sen kendine göre mazeret yaratırsan olmaz. Eleştiriye tahammül screen-shot-2012-05-08-at-4.01.29-pm.pngedeceksin edemiyorsan o koltuğu terk edeceksin. Hükümet de bu açıklamaya destek veriyor. Ee sen başbakansın niye oturuyorsun orada. Bunların demokratlığı gömlek demokratlığı.' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE DEĞİŞİMİN ADI CHP

Türkiye'de de dünyada da önemli değişimler oluyor. Türkiye'deki medyaya bakamayın siz. Onlar sabah akşam başka şeyler yazarlar. Onlar CHP ile uğraşırlar. İnsanlar hak istiyor, adalet istiyor, özgürlük istiyor tıpkı bizim istediğmiz gibi.

Fransa Hollande 21. yüzyılda AB'ye önemli katkılar verecektir. Türkiye'nin AB ye girişinde öncülüğü Fransa yapacaktır. Avrupa değişmek istiyorsa bu Türkiye'siz olmak.

Bu gerçeği gören ilk kişi rahmetli İsmet İnönü'dür. Ankara anlaşmasını imzalamıştır. Fransa'daki seçimlerde yüzde 48 Sarkozy'e gitti yüzde 52 Hollande'ye. Ama çıktı güzel bir açıklama yaptı. Herkesi kucaklayacağım dedi bu açıklama bazı politikacıların kulağına küpe olsun.

Seçilen kişi herkesin sorunlarını dinlesin. Dünya değişiyor Türkiye değişiyor. Bakın 1 Mayıs'ı özgürce kutladık. Sivil toplumla kaynaşıyoruz. Demokrasinin çatısı CHP. Baskıya karşı direncin çatısı CHP. Onurlu bir Türkiye için çatı yine CHP. Halkını düşünen parti CHP. Değişim dönüşümün adresi ve siyasette devriminde adresi olacağız. Eşitlik isteyenler özgürlük isteyenler, özgürçe haber yapmak isteyenler onların çatısı belli CHP. Bu çatı Mevlana'nın, Yunus'un çatısı.

Hiç kimse şu gerçeği görmezlikten gelemez. Artık değişimin önünde hiçbir şey duramaz. Hiç bir zalimin intikamı sürekli olmamıştır. Hep beraber mücadele edeceğiz. Baskıya karşı direneceğiz.

KORSANI BİTİRECEĞİM

İstanbul'a gittim. Taksicilerle bir araya geldim. Onlara söz verdim sizden söz edeceğim diye. Hepsi beni dikkatli dinlesin. 30 Nisan 2012 Haliç'te Başbakan konuşuyor. "Korsan taksi konusunun takipçisiniz, bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin yasal düzenlemelerini alacağız, farklı yasa çıkaracağız."

Taksici esnafına sesleniyorum. İnandırıcığı olmayan  bir politikacıya size yalan söyleyen politikacıya inanmayın artık. Korsan  taksi uygulaması öteden beri var AKP bunu biliyor ama önlem almıyor. Emniyet Müdürü, Vali emrinde. Getir yasayı bizde destek olalım. Yolsuzluktan beslenen bir parti bunu yapmaz. Ülkenin sorunlarına çözüm screen-shot-2012-05-08-at-4.02.57-pm.pngüretemez kendisi sorundur zaten. Ben şimdi de aynı sözü veriyorum getirin bizi iktidara bakalım korsan taksi olacak mı?

DARBE HUKUKU NEDEN DEĞİŞMİYOR

Siyasi ahlak, eğer siz verdiğiniz sözün arkasında durmuyorsanız, bir zaman sonra çark ediyorsanız, siyasi ahlaktan söz edilemez. Şimdi söylüyorum, siz darbelere karşımısınız. O zaman gelin, bu anayasayı hep birlikte değiştirelim. Şayet bir ülkede darbecilerin yaptığı yasa darbe sonrasında da yürürlükte ise darbeciler hala iktidarda demektir. Bir ülkenin darbe hukuku ile yönetilmesine göz yummak, milletin iradesine saygısızlıktır.

Darbe hukununu kaldırmıyorsun. Bir de darbe hukuku yapıyorsun. Çık adam gibi darbe hukuknu değiştireceğiz de biz de destek verelim. Anayası değiştireceğiz güzel, darbe hukukunu değiştirecek misiniz yok. Baskı rejimi darbe hukuku.

HEP BERABER DEĞİŞTİRELİM

screen-shot-2012-05-08-at-4.03.46-pm.pngMilletimiz 30 yıldır darbe yasaları ile yaşıyor. Bir Allahın kulu çıksın bunlar yalandır desin. Medya mensubu arkadaşlarım , onların uçağına binenler bir sorun darbe hukukunu neden değiştirmiyorsunuz. Bu bizim görevimiz değil mi. Darbe hukukun arkasına saklanıyorsun. Çık adam gibi Kılıçdaroğlu seni destekliyoruz gel değiştirelim de.

Gelin Türk hukuk sistemini temizliyelim artık demokrasi varmış gibi oyun oynamaktan vazgeçelim. Yeni kuşakları yeni demokrasiyi bilsinler tadını varsınlar. Kimse onları gömlek demokrasisi ile kandırmasınlar.

Anayasayı değiştiricez güzel peki darbe hukukunu darbe hukukunu değiştirmeyenler darbenin ortaklarıdır. Gücümüz var ama yanaşmıyorlar.

Darbe yasaları baskı rejimi getirirler. Darbecilerin elinde tututuğu silahı şimdi AKP elinde tutuyor. Eğer bir insanın darbe hukuku ile sorunu yoksa demek ki demokrasi ile sorunu var.

Oturalım çalışalım darbe hukukunu değiştirilim çağdaş güzel Türkiyeyi kuralım. Demokrasiye inanıyorsan neden darbe hukunun arkasına saklanıyorsun. İtalya, Yunanistan, Portekiz onlar ne yaptı geriye dönüp darbe hukukunu sonlandırdılar.

screen-shot-2012-05-08-at-4.04.21-pm.pngBizimkiler iyi niyetli değil. Zulmü baskıyı kendi iktidarlarının gücü olarak görüyorlar. 1 Mayıs sivil darbecilerin korkulu rüyası olacak. Darbe hukukunu değiştirelim YÖK'ü kaldıralım niyetleri var mı?... Seçim kanununu değiştirelim. Çünkü darbe hukukundan besleniyolar.

Gazeteciler hapiste. Bu demokrasinin yüz karasıdır. Darbecilerin yaptıkları ile onların yaptıkları arasında fark yok. Kenan Evren'le Erdoğan'ın çok benzediğini size göstericem. Anlatıcam hepsini. Bunların maskelerini indiricem.

AKP YALAKALARI ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan'ın dikdatör zihniyetini heryerde görüyoruz buna izin vermeyeceğiz. Ben seçim meydanlarında bütün okullarda süt dağıtıcağım dedim. O zamanlar AKP'nin medya yalakaları eleştirmişlerdi. Bu çok eski görüş gibi.

Çünkü AKP bunu kaldırmışlardı. Şimdi hayatımda bu kadar beceriksiz iktidar görmedim. Daha süt dağıtamıyorlar. Bir de milleti yönetecekler. Biz bu hükümetin bereciksizliğini Van depreminde de gördük.

Çocuklar açlıktan yanarak öldüler. Başbakana'a sütü soruyarlar. "Bu pastörizenin sıkıntısındır." diyor.   Başbakan pedagojiyi bilmiyordu. Pastörize sütünde ne olduğunu bilmiyor.

UHT ile pastörize sütün ne olduğunu bilmiyor. Sen okullara ne dağıttğını bilmiyorsun. Ben cahil diyordum cahil işte. Bu insan Türkiye'yi yönetmiyor. Yönettiriyor.

İzmir tam 5 yıldır pastörize süt dağıtıyor. Onun ömrü 3-4 gün UHT'nin ise 6 ay. Okullarda dağıtılan onlar. Biz 7 yıldır süt dağıtıyoruz 246 okulda her gün pastörize süt dağıtılıyor. Ayrıca hafta sonları 1 lt süt veriliyor. Pastörize sütü 37 kurulu alıyorlar. Bunlar 53 kuruşu ben diyorum bunlar hortumcu. 37 kuruş mu büyük 53 kuruş mu yine Başbakanın kafası karışacak ama ben yardımcı oluyorum.

Bu süt dünyanın en kaliteli sütü. Demekki kul hakkı yemeyen siyasetçiler böyle davranır. Bu Belediye başkanımız 400 yıl hapisle yargılanıyor. İnsanda vicdan olur.

Sen çocuklarımızı zehirledin. Hele bakanlar tam komedi. Aziz Nesin'lik. Bu olay İzmir'de neden olmuyor. Çünkü halka hizmet bizim için onurlu bir görev. Onlar ceplerini düşünürüler. Biz çocuklarımızı düşünüyoruz.

Onlar kinden nefretten yolsuzluktan anlar kimse ellerine su dökemez. Sütü beceremez, işsizliği biteremez ama yolsuzlukta uzmanlar.

DENİZ FENERİNDEN NASIL BERAAT EDECEKLER

Özelleştirme yaptılar yargı da iptal etti. İptal edilen yargı kararlarını bakanlar kurulu görmezden gelebilecek. Sen nasıl olur da yolsuzluğu görmezden gelirsin. Deniz Feneri davasını gördük. Deniz Feneri davasını yargılayacak mahkeme peşindeler. Acaba nerede nasıl beraat ettirebilirizin derdine düştüler.

BAŞBAKAN EKONOMİDEN ANLAMAZ

Başbakan ekonomiden anlamaz, pastorize sütün ne olduğunu bilmez. S&P bizim kredi notumuzla ilgili açıklama yaptı ve Başbakan hemen patladı. Türkiye'nin ödediği faiz 135 milyar dolardan 450 milyar dolara çıkmış. O paralar Recep Tayyip Erdoğan'ın cebinden mi çıkıyor? Batman'da 960 kişi yılda 4 ay çalışacak başvuran kişi 14 bin.. İşsizlik temel bir sorundur bu ülkede. Her vatandaşın sorunudur. Türkiye'nin en temel sorunu işsizlik ama bununla ilgili bir haber yer almaz. Efendim bugün yağmur yağdı galiba bu yağmurun sebebi CHP. Bu kadar iyi yönettiklerini söylüyorlar. İcra dosyalarının az olması lazım. 2001 yılında 10 milyon 026. Geçiyorum 2011'e.. İcra dosyası 20 milyon 506 bine çıkmış.. Ekonomiye bakın, ekonomi uzmanlarına bakın. Ve bu arada 6 kez de mali af çıktı. Ona rağmen bu rakamlar var. Memlekette huzur olması lazım o zaman hapistekilerin çıkmış olması lazım. 59 bin kişiden 117 bin kişiye çıktı.

DÜNYA'DA ÖRNEĞİ YOK

Adalet Bakanı çıkmış övünüyor, yeni hapishaneler yapacağız. Diyarbakır'da cezaevi vaadinde bulunan Erdoğan'a Diyarbakır'dan oy verdiler.

Düşünün 3. boğaz köprüsü ihalesini yaptılar ihaleye giren kimse yok. Yabancılar gerçeği biliyor.

S&P ile ilgili bir kaç şey daha söyleyeceğim.. Başbakan bunlar zaten Türkiye'yi sevmezler dedi. Açıklamada ideolojik yaklaşımlar var denildi. Madem ideolojik bir yaklaşım diyorsan anlaşmayı iptal et. Senin Hazine Müsteşarın imzalamadı mı o anlaşmayı. Bu karar önce sana geliyor sen alıp okuyorsun sonra kamuoyuna açıklıyorsun. Sana geldiğinde niye itiraz etmedin. Sayın Başbakan'ın bir lafı vardı; bu köşe yazarları niye böyle yazıyor diye. Parasını veriyorsan medya patronu olarak böyle yazmasına engel ol. S&P'nin parasını sen veriyorsun madem beğenmiyorsun niye sözleşmeyi iptal etmiyorsun. Bunların ne sözüne ne de söylediğine itibar edilebilir. Bunlardaki tutarsızlık bir değil iki değil.

DAVUTOĞLU ERDOĞAN'I EZECEKTİ

Suriye ile ilgili politika Türkiye'yi dostluğuna güvenilmeyen bir ülke yaptı. Sanki ben Esad'a ve Kaddafi'ye kardeşim dedim. diliyorum Obama'ya da kardeşim der. Kime kardeşim derse o gitti; ya öldürüldü ya da ülkesi işgal altında. NATO'nun ne işi var Libya'da dedi ardından ABD'den bir telefon yelkenleri indirdin. diktatör diye gitti Libya'yı ilan etti. Oysa önce kardeşim dediği Kaddafi'den insan hakları ödülünü almıştı. Diktatörün elinden insan hakları ödülü alınır mı? O ödülle birlikte 25 bin dolar ödül aldı. O parayı şehit ailelerine vereceğim dedi. Hangi şehit ailelerine verdiniz diye sorduk tık yok. Para deyince bütün akan sular duruyor. Bunun satışı kürsel seviyede. İçeride de var. Erbakan'ı da sattı.. Sen Erbakan'dan helallik aldın mı? Başbakan'ın satmadığı insanlar var; mesela Deniz Feneri sanıklarını satmadı.

Dışileri Bakanı hakkında gensoru önergesi vereceğiz. Gelsin hesabını versin. Ben merak ediyorum parlamentoya geldiğinde parmak işaretiyle nasıl çağrıldığını anlatsın. Korktum öyle bir hızla gitti ki Başbakan'ı ezecekti.

İŞTE O SERT ÇIKIŞ;