BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Suriye kaydından haberim yoktu

Partisinin İstanbul'daki son seçim mitinginde BBC Türkçe'ye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Suriye politikasının tartışıldığı toplantıya ait olduğu iddia edilen ses kaydından önceden haberi olmadığını söyledi.

Abone ol

Seçimlere artık 24 saatten az kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi, seçim kampanyasını İstanbul Kadıköy'deki mitingle kapatıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül seçim otobüsüyle Bağdat Caddesi üzerinden ağır ağır Kadıköy'e doğru ilerliyor, otobüsten etrafta biriken halkı selamlıyorlar.

BBC ekibi olarak biz de CHP'nin seçim otobüsündeyiz.

Az önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla konuştuk.

CHP lideri, "bu seçimin referandum mahiyeti taşıdığı" yönündeki görüşlere ilişkin olarak, "Bunu bir referandum olarak tanımlamak doğru değil. Bu bir yerel seçim. Kamuoyunda yolsuzluk iddiaları nedeniyle olağanüstü tepki var. Hükümet bu eleştirilerden kendisini aklamak istiyor. Aklamanın yeri sandık değildir, yargıdır." dedi.

'Suriye kayıtlarından haberim yoktu'

Kılıçdaroğlu'na Suriye tapeleriyle ilgili olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın kendisinin ifadesine de başvurulacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili görüşlerini de sordum.

CHP lideri "Benim ifademe başvuracaklarına hem o ses kayıtlarının içeriğini hem nasıl sızdığının hesabını vermeleri gerekir." dedi.

Kılıçdaroğlu kendisinin bu ses kayıtlarını daha önceden dinleyip dinlemediği sorusunu ise "Hayır" diyerek yanıtladı ve şöyle devam etti:

"Havuz medyasında haberler çıktı. Kamuoyunu hazırlamak istediler. Ben duyarlı bir kişi olarak bunun altyapısını hazırlamak istediklerini tahmin ettim. Ben uyardım. Suriye bataklığına girilmemesi konusunda uyarılarda bulundum."

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine bir takım duyumlar geldiğini de ifade etti, nereden geldi diye sorunca ise "Onu şimdi söylemek doğru olmaz" dedi.

CHP lideri Youtube'un yasaklanmasıyla ilgili olarak da "Devletin bütün kurumlarıyla delik deşik olduğunu biliyoruz. Yasakları getirdiler halk dinlemesin diye. Bütün dünyanın dinlediği bir konu. Yasaklar yüzünden vatandaş dinleyemiyor." ifadelerini kullandı.