BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu Sinop'ta konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sinop mitinginde konuştu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sinop mitinginde halka seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

4 yıllık CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir anne ben yoksulum demeyecek. Bizim iktidarımız döneminde ev kadınları kendilerine bir hesap açacak. Tıpkı memur gibi, çalışan gibi o hesaba her ay para yatacak. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. Sözüm söz, 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim.

"11 MİLYON EMEKLİ KARDEŞİME SESLENİYORUM"

11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum: Miting meydanlarında, TBMM kürsüsünde, caddede sokakta senin hakkını savunan benim. Refahı topluma yayacağım dedim. Bayramlarda torunlarından kaçmanı istemiyorum. Senin kurban bayramında kurbanını kesmeni istiyorum. Ama onlar diyor ki "bu parayı nereden bulacaksın?" Bizim emekli vatandaşlarımıza vefa borcumuz var. Bu ülkenin büyümesinde, kalkınmasında senin emeğin var.

"BENİ İŞVERENE ŞİKAYET EDİYORLAR"

Bu ülke zengin ülkedir. Kimse endişem etmesin. 11 milyon emekliye sözüm söz. O kaçak saraya bağlana bütün hortumları keseceğim, emekliye vereceğim. Beni işverene şikayet ediyorlar. Ama kimse itiraz etmiyor, çünkü işveren de biliyor ki 1500 lira normal bir para.

"POLİSLER HALKIN POLİSİ OLACAK"

Bizi burada koruyan polis arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama benim onlardan bir isteğim var. CHP iktidarında polis kardeşlerimiz iktidarın polise değil, halkın polisi olacak.

"BU NASIL MAĞDURLUK?"

Altın kaplama klozette oturacaksınız, sonra biz halktanız diyeceksin.Şimdi de tutturmuşlar bir kefen edebiyatı... Utanmadan "ben mağdurum" diyor. Uçak aldın, çerez parasına araba aldın, saray yaptın bu nasıl mağdurluk? Yolsuzlukları bitireceğiz diyorlardı. Ben şimdi ne söyleyeyim bununla iligli? işsizliği bitireceklerdi, kriz döneminde bile bu kadar işsiz olmamıştı.