BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Saray için fetvayı verdi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftar yemeği için fetvayı verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri;

Abone ol

AK SARAY 1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle gündemin ilk sırasına oturdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Saray'da verilen iftar yemeğine katılan Aleviler'i eleştirdi. Yenilen yemeğin haram olduğunu idda eden Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri salondan büyük alkış topladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, HALK TV'de Uğur Dündar'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP'nin sert bir dille eleştirdiği Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına bu kez canlı yayında açıklık getiren Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Aleviler için verilen iftar yemeğini eleştirdi, yenilenlerin haram olduğunu iddia etti.

AK SARAY'DAKİ YEMEK HARAM

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri;

"Oraya gitmeyin kirlenmeyin! Oraya giderseniz kirlenirsiniz. Orada Muharrem ayı dolayısıyla bir yemekte verdi Cumhurbaşkanı.  Oraya bazıları gittiler! Hangi gerekçeyle gittiler, hangi ahlaki değerle gittiler anlamakta zorluk çekiyorum. 

"YEDİKLERİ YEMEK HELAL DEĞİLDİR"

ak-saray.20141107081752.jpg
Bürokrat olsa anlarım. Yani bir bürokrattır, onlar işte başbakan, bakandır giderler. Hiç itirazım yok onlara, giderler. Ama sanatçı giderse, STK'lar giderse, belli inanç grupları giderse kimse kusura bakmasın, yedikleri yemek orada helal değildir.

Bizim kültürümüzde, inancımızda helale ortak olmak vardır, harama ortak olmak değil. Giderseniz harama ortak olursunuz.

AK SARAY MALİYETİ KİŞİ BAŞI NE KADAR?

1 milyan 370 milyon liralık maliyetiyle tepki alan AK Saray için vatandaşın cebinden kişi başı ne kadar para çıktı? Bunu da hesapladılar (TIKLA OKU)

ak-saray-cumhurbaşkanliği-yeni-sarayi.jpg