BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu oyunu kullandı İlk açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Arjantin İlkokulunda oyunu kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 14.00'te Çukurambar Arjantin İlkokulu'nda 2015 genel seçimleri için sandık başında oyunu kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eşitsiz şartlarda bir seçim gerçekleştirdik. Her şeye rağmen seçim maratonu güzeldi. Halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlarıma en içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Okula girişinde çevredekilerce "Başbakan Kemal" ve "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları ve alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile okulun 4134 numaralı sandığında verdi.

kiliçdaroğlu-oyunu-kullandi-genel-seçim-ilk-açiklama.jpg

"SEÇİM EŞİTSİZ ŞARTLARDA GERÇEKLEŞİYOR"

Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra basın mensuplarına seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Eşitsiz şartlarda bir seçim gerçekleştirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Her şeye rağmen seçim maratonu güzeldi. Halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlarıma en içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum" diye konuştu.

kiliçdaroğlu-oyunu-kullandi-genel-seçim-ilk-açiklama.20150607154802.jpg

"BÜTÜN TÜRKİYE, BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR"

Kılıçdaroğlu, seçimlerin demokrasinin gelişmesi, özgürlükler ve refahın hakça tabana yayılması için vesile olmasını umduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandığa gidişimizin temel nedenlerinden birisi de budur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak. Bunun mücadelesi yapıldı. Eşitsiz koşullarda bir seçimin gerçekleştirildiğini de zaten ifade ettim. Bunu da zaten bütün Türkiye, bütün dünya biliyor. Bütün bunlara karşın biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Seçim herkese ve hepimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum."

kiliçdaroğlu-oyunu-kullandi-genel-seçim-2015-sandik-ilk-açiklama.jpg

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA

"Seçimle ilgili sıkıntılı olay olup olmadığı" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, seçimin iyi bir ortamda gittiğini, Diyarbakır'da HDP mitinginde yaşanan patlamanın çok üzücü olduğunu ancak yine de toplumun sağduyusuna güvendiğini belirtti.

Bu arada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma birimi ekipleri, Kılıçdaroğlu oy vermeye gelmeden önce okula gelerek özel cihaz yardımı ile nükleer, kimyasal ve biyolojik tarama yaptı.

Oy sandığı ile oy kullanılan kabinlerde ölçüm yapan ekipler, olumsuz bir duruma rastlamadı.

CHP SON OY DURUMU SEÇİM SONUÇLARI NASIL