BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o kadını telefonla aradı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Manisa Akhisar'da Başbakan Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösteren kadını aradı.

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Akhisar’da evinin balkonundan Başbakan Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösterince karakola çekilip sorgulanan Nurhan Gül’ü telefonla aradı ve ‘geçmiş olsun’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada evinden ayakkabı kutusu gösteren Nurhan Gül, karakolda ifade vermişti.

PROTESTO ETMEK AMACIYLA GÖSTERDİM

Kanal D'de İrfan Değirmenci'nin programına bu sabah telefonla bağlanan emekli Nurhan Gül şunlaır söylemişti:

"Erdoğan'ın konvoyunu görünce evimin terasından ayakkabı kutusunu kaldırıp bir kez gösterdim, güvenlik görevlileri evime geldi. 'Mavi kazaklı ayakkabı kutusunu gösteren kadın siz misiniz?' dediler. Evet benim dedim, içeri girdiler evimi aradılar. Ben SGK emeklisiyim 690 lira emekli maaşım var, eşim ise avukat. Eşim de o sırada evdeydi. Bu maaşa insanlar nasıl geçinir, bunu protesto etmek amacıyla ayakkabı kutusu gösterdim. Karakola gittim ifademi verdim. Dürüst olarak ben yaptım dedim. Özellikle bilinçli olarak ayakkabı kutusunu gösterdiğimi ifade ettim. Karakoldaki iki saatlik ifademin ardından serbest bırakıldım. Arkadaşlarım hakkımızı savundun diye teşekkür ettiler"