BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu o görüntüleri daha önce izlemiş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun rehin alındığını iddia etti. MİT TIR'larının devlet sırrı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, o görüntüleri yayınlanmadan önce izlediğini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına neden olan görüntüleri çok daha önce izlediğini söyledi. Berberoğlu'nun hükümet tarafından rehin alındığını iddia eden Kılıçdaroğlu, MİT TIR'larının devlet sırrı olmadığını öne sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'nin sorularını cevapladı. Adalet Yürüyüşü'nde çekilmiş bir fotoğrafla başlayan tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili bir zaafı olduğunu, Kılıçdaroğlu hastalığına yakalandığını ileri sürdü. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"Ey Erdoğan gel karşıma, oturup konuşalım. Kılıçdaroğlu burada, cesaretin varsa gelirsin buraya, karşılaşırız. Enis Berberoğlu şu anda radyodan bizi dinliyor. Enis Berberoğlu suç işlemedi rehin alındı. MİT TIR'ları olayı devlet sırrı değildir. TIR'ların geçtiği yollardan valilerin haberi yok. Bu ülkede adalet yoktur. Bu ülkede hiçbir vatandaşın can ve mal güvenliği yoktur.

"KOZMİK ODAYI TERÖR ÖRGÜTÜNE AÇTINIZ"

Kozmik Oda'yı FETÖ'ye açan kimdi? Asıl casuslar bunlar değil mi? Bir terör örgütüne devletin Kozmik Oda'sını nasıl açarsınız.  Casus ise bütün bu bilgileri, devletin en kritik bilgilerini, kozmik odada saklanan devletin de üzerinde özellikle titrediği bu kozmik odaya kimse giremez. Hatta TSK'da da önüne gelen giremez. Bu odayı terör örgütüne açtınız. Açanlar kim? İktidar olanlar. 

"ORTADA DELİL YOK"

Şimdi siz bunların hepsini bırakmışsınız, ondan önce yayınlanan yani Cumhuriyet yayınlamadan çok önce bir çok gazete tarafından yayınlanan bir haberden dolayı siz Enis Berberoğlu'nu tutukluyorsunuz, casusluktan dolayı. Belge yok, doküman yok! Ne var? Birilerinin kulağına fısıldama var. 

Bir gazete "Kılıçdaroğlu bu görüntüleri izlemiş" diyor, evet o görüntüleri daha önce izledim. Ben anamuhalefet partisinin Genel Başkanı'yım. Herkesin bildiği bir şey devlet sırrı olur mu?

CHP'ye nasıl operasyon yaparız diye düşünüyorlar. Sivil darbe dönemini yaşıyoruz. Akıncı iddianamesinden bazı ifadeler çıkartıldı.

ATLETLİ FOTOĞRAF

Adalet Yürüyüşü pek çok kişinin ezberini bozdu. Önce inanmıyorlardı. 'Bolu'da durur, yürüyemez' dediler. Yürüyüşe benim beklediğimden de büyük destek gördü. Çünkü bu toplum adalete susamış. Bakın rakam veriyorum, bu ülkenin yüzde 73'ünün adalete güveni yok. Bu sadece sokaktaki vatandaşın değil, avukatların, hakimlerin, savcıların da görüşü. Gölgede 40 derecede yürüdüm. Benim mahkemelerle sorunum yok ama bu ülkenin insanının var. Bu ülkenin insanı adalet istiyor. Her gün 3-4 gömlek değiştirdim. Tabii yemek yemem gerekiyor. O fotoğrafa bakın, bir toplu iğne başı kadar yapmacıklık göremezsiniz. O fotoğraf Anadoludan bir ailenin fotoğrafıdır. Kızımla huzur içinde yemek yiyiyorum. Ben saraylardan gelmedim, ben sıradan, sade, halktan birisiyim. Hâlâ abimle karşılaştığımla gider elini öperim, babamız öldü artık büyüğümüz odur. Ben sıradan vatandaşım. Kızıyor, köpürüyor o fotoğrafa. Diyor ki 'Benim vatandaşım böyle değil.' Sen sıradan vatandaşı unuttun. Kayseri'de bir vatandaş işsizlikten kendisini yaktı. Ey saray senin bundan haberin var mı?

"O FOTOĞRAFTA KİBİR YOKTUR"

Bilerek böyle bir mizansen yapıldığı iddia ediliyor. Hayır efendim. Zaten orada karavanda kalıyorum. Karavana da kızıyordu. Eminim yedeğim yoğurda da kızmıştır. Kalkıyorsunuz bana bu fotoğraf üzerinden saldırıyorsunuz. Ben adalet diyorum o atlet diyor. Evet efendim ben o atleti giydim. O fotoğrafta bir kibir yoktur. Sıradan, sade bir vatandaş vardır. Benim görevim zaten sıradan sade vatandaşın sorunlarını çözmek. Ben zaten sıradan sade vatandaşı bilmezsem onun sorunlarını çözemem."