BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu o erlere sahip çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbeciler ile kendilerine verilen emri yerine getiren erlerin aynı biçimde yargılanmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, erleri linç edenlerin de yargılanmalarını istedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin dik durduğunu ve Türkiye'nin kazandığını söyledi. Laikliğin her türlü özgürlüğün teminatı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, her darbede CHP'nin en ağır bedelleri ödediğini söylerken, Balyoz ve Ergenekon sanığı askerler içinde itibarlarını geri istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün Taksim'de düzenlediği mitingte konuştu. Gezi'de meydanları dolduran gençlerin bugün demokrasiye sahip çıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, darbeci subaylar ile verilen emri

Darbeciler yargılanırken, erleri linç edenlerin de yargılanmalarını istiyoruz. Bunların takipçisi olacağız.

uygulayan erlerin aynı kefeye konmamasını istedi. Eğer erleri yargılarsanız Peygamber ocağına ihanet etmiş olursunuz diye uyaran Kılıçdaroğlu, darbe girişiminde teslim olan erleri linç edenlerin de yargılanmaları gerektiğini bunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Gezi'de ellerinde karafiller ve kitaplarla bu ülkenin umudu gençler ayağa kalktı. Ülkemizi seviyoruz, ayrılığın olmadığı bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz. Bugün tarihi gün. Bugün Lozan'ın kabul edildiği bir gün. Lozan'ı bize yaşatan, Lozan'ı hayata geçiren ve özgürlüğümüzün teminatı tüm dostlara, bütün tarihe ve Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyet'i emekle kurduk, alın teriyle kurduk, göz yaşıyla kurduk. Binlerce şehidin kanıyla kurduk Cumhuriyet'i. Belki paramız yoktu Cumhuriyet kurulurken ama birlik ve beraberlik vardı. Ne dedi Gazi Mustafa Kemal, geldikleri gibi gidecek demişlerdi. Öyle de oldu geldikleri gibi gittiler.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ UYARISI

Bugün 24 Temmuz... Sadece Lozan mı? Bugün basın bayramı, medyanın bayramı. Tam 108 yıl önce medyaya konulan zincirleri kırdık. Basın özgürlüğünü hep beraber savunacağız. Madem ki özgürlükçe demokrasi istiyoruz birinci şartı basın özgürlüğüdür. Bakın 15 Temmuz darbe girişimini başarısız kılan şey medyanın bu konuda koyduğu tavırdır. Dün medya özgürlüğüne karşı çıkanlar bugün yaptıkları hataların inşallah yaptıkları hatanın farkına varmışlardır. Basını özgür olmayan toplumun kendisi de özgür değildir. O nedenle biz hep birlikte basın özgürlüğünü savunacağız.

Biz özgürlük için büyük bedeller ödeyen bir ülkeyiz. Türkiye'nin aydınları, Türkiye'nin düşünürleri bugün sahip olduğumuz haklar için zindanlarda bedel ödediler. Bunların tekrar yaşanmaması için özgürlüğümüze ve demokrasimize sahip çıkmak zorundayız.

"15 TEMMUZ'A MİLLET DİK DURDU"

15 Temmuz gecesi darbeyi önlemek için birlikte olduk. Darbecilerin bedellerini biz en ağır biçimde ödeyen partiyiz. Onların ne mal olduğunu biz biliyoruz. 15 Temmuz darbesi Türkiye'nin demokrasisine, hukukuna yapılmış bir darbedir. Meclis'e bomba yağarken, parlemantoda görev yapan arkadaşlarımız darbeye karşı dik durmuştur. Millet dik durmuştur, meydanları dolduran yüzbinler dik durdu ve Türkiye kazanmıştır. 

ERLERE SAHİP ÇIKTI

Komutanın verdiği emre her asker bizim başımızın tacıdır. Darbeciler yargılanırken, erleri linç edenlerin de yargılanmalarını istiyoruz. Bunların takipçisi olacağız.

İADE-İ İTİBAR TALEBİ

Şimdi hükümete, diğer siyasi partilere sesleniyorum. Gelin Silivri zindanlarında ömürlerini geçiren o askerlerin itibarlarını iade edelim."