BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o bakanın istifasını istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gözden çıkarıldığını öne sürdü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gözden çıkarıldığını öne sürerek, "Kültür Bakanı gerçekten kültürlü biriyse, Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın ne dediğini biz de biliyoruz herhalde o da biliyordur. Bunun gereğini yapması lazım" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'Biz muhafazakarız, aileye önem veriyoruz" şeklindeki sözlerine de "Ne demek? Yani muhafazakar olmayanlar aileye önem vermiyorlar mı? böyle bir anlayış olabilir mi?" diyerek, Başbakan'ın konuşmalarını promter cihazına bakıp okumasını önerdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Bayrampaşa İlçe Örgütünü, örnek ilçe olarak örgütlenmesinden dolayı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrasında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Kars'taki heykel ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı, sanatçılarla siyasetçilerin arasını açmamak için söylediğini belirtti. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, Günay'ın, AKP'nin vitrinine geçmişteki sosyal demokratların oylarını almak için konulduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eğer birileri, birilerine oy kazandırmak için vitrine alınıyorsa ve artık vitrinde olmaması gerektiği dolaylı yollardan kendisine aktarılıyorsa ve partinin ikinci adamı da bunun arkasında duruyorsa, artık onun o koltukta oturmaması lazım. Şöyle ya da böyle gerekçe söz konusu değil. Olay açıktır, nettir. Kültür ve Turizm Bakanı gözden çıkarılmıştır. Kültür Bakanı gerçekten kültürlü biriyse, Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın ne dediğini herhalde bizde biliyoruz o da biliyordur. Bunun gereğini yapması lazım."

Bir gazetecinin serbest bırakılan Hizbullah yöneticilerinin ortadan kaybolmalarıyla ilgili bir soru üzerine de Hizbullah olayında toplumun rahatsız olduğunu ve bu konuda AKP'nin izlediği politikanın, onun çıkardığı yasanın bu sonucu doğurduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

"Yargıyı suçluyorlardı, şimdi serbest bıraktılar. Peki sizin istihbarat örgütleriniz, güvenlik güçleriniz yok mu? Bu insanlar imza vermeye gelmediler. Bunları siz izlemediniz mi? Bunlar yurt dışına kaçtılarsa, bu olayın sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Hiç kimse, artık bundan sonra o ya da bu şekilde 'Siz görevinizi yapmadınız. Yargı bunu yaptı, Birileri yaptı' diye bir gerekçe ortaya koymasın. Çıkan tablo nedir? Bu tablonunu sorumlu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir."

Koalisyon sorusu

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Seçimlerde farklı bir tablo, koalisyon ortaya çıkarsa, koalisyona girer misiniz?" sorusuna da tek başına iktidarı hedefleyen bir parti oldukları yönünde karşılık verdi.

Bayrampaşa'da başlatılan örnek teşkilatlanmayı, bütün İstanbul'a, sonra da Türkiye geneline yayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, halkı kucaklayacaklarını, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Ötekileştiren, halkı bölen sayın Başbakan'dır. Başbakan'a söyledim, (Sayın Başbakan bölücülük yapıyor. Halkı bölüyor. Ne demek, 'Biz muhafazakarız, aileye önem veriyoruz' demek? Yani muhafazakar olmayanlar aileye önem vermiyorlar mı? Böyle bir anlayış olabilir mi? Çağ dışı bir anlayış. Çağ dışı bir kafanın ürünü. Çağ dışı bir kafanın söylemi. Bu ülkede, herkes ailesine önem verir. Aile bizim için çok önemli. Çoluk çocuğumuz bizim için çok önemli. Anne baba, boğazından keser çocuğu okusun diye. Çoluk çocuğu daha iyi yetişsin diye çaba harcar. Başbakan, söylediklerini, herhalde bazen camdan okumadığı zaman bu tür noktalara taşıyabiliyor. Başbakan'dan istirhamım şu: Bilgisini, kültürünü bilemem, ama lütfen camlara bakıp okumaya devam etsin" dedi.