BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu nerede? 12. günde yürüyüşe tepkiyle başladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak çıktığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 12. gününe başladı. Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanması için hazırlık yapıldığını iddia ederek tepki gösterdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 12. günü başladı. Kılıçdaroğlu, Bolu'da basın mensupları ve yürüyüşe katılanlarla bayramlaştı. Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'TUTUKLAMAYA HAZIRLIK' İDDİASINI GÜNDEME GETİRDİ

CHP lideri, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı. Maltepe Cezaevi'nde Enis Berberoğlu'na yönelik tutuklama kararı öncesinde hazırlık yapıldığına dair duyum aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu "Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi" diye konuştu."MALTEPE CEZAEVİNDE ODA HAZIRLANIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü Bolu Dağkent mevkisinden devam ediyor. Saat 09:20'de yürüyüşe başlayan Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: Düşünün bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde oda hazırlanıyor. Odanın eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu durum, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Kararı yürütme organı belirliyor, mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 12. gününde yolumuza devam ediyoruz. 

181 KİLOMETRE GERİDE KALDI

432 kilometrelik yürüyüşte bugüne kadar yaklaşık 181 kilometre yol kat edildi. Yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.