BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Kılıçdaroğlu Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı!

Star TV'nin Kemal Kılıçdaroğlu yayını, üst üste yapılan gaflarla yılın en bomba röportajı oldu!

Abone ol

Gecenin ilk gafı ekranın deneyimli ismi Nazlı Çelik'ten geldi. Ünlü spiker, Kılıçdaroğlu'na CHP'nin Meclis'e kanun teklifi olarak sunduğu 70 maddelik "çözüm" teklifiyle ilgili haberinin olup olmadığını sordu. Gecenin ikinci gafına ise CHP lideri imza attı. İşte üst üste gafların yapıldığı o röportaj;

"ASLI HANIM"

CHP lideri, Star TV'de gündeme ilişkin Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu Star Ana Haber'de sunucu Nazlı Çelik'e "Aslı hanım" diye hitap etti. Bunun üzerine Çelik, "Ben Nazlı" diyerek Kılıçdaroğlu'nu düzeltti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında 14 Aralık tarihinde Cemaat'e yönelik Zaman gazetesine yapılan operasyon hakkındaki "Basın özgürlüğüne yapılan bir saldırı" ifadelerini yineledi.

Kılıçdaroğlu, 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasının ardından "Geçmiş Olsun" telefonu açtığını da söyledi.

Çözüm süreciyle ilgili olarak kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, müzakere sürecinin ana aktörünün İmralı olduğunu savundu. Sonuçların Kandil'e gönderildiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, kimsenin bilmediği bir sürecin yaşandığını iddia etti.



"ÖCALAN'A EV HAPSİ"

"Bir gerekçesi olması lazım sanırım hükümetin. Hangi gerekçeyle çıkarılacak? Nedir bu anlaşma bilmiyoruz. Aslında bu sorunun muhatabı hükümet olması gerekir. Hükümete sorulmazı lazım. İmralı'da bir pazarlık masası kuruldu mu? Böyle bir şey var zaten. Burada görüşmelerde yapılıyor. Devletin bu sürecin içerisinde olmaması gerekiyor. Meşru organlar aracılığıyla yapılması gerekiyor. HDP ana aktör kullanılabilirdi. Birebir görüşmeler yapılıyor. Bilmediğimiz bir konuda görüş açıklamamız doğru değil."

"DİNLEMELER MAHKEME KARARIYLA" 

"Ne olarak milletin önüne koydunuz bu tabloyu? Darbe olarak koydunuz. Neyin darbesi? Eğer darbeyse bakanlar niye istifa ediyor? İstifa etmesinler.

Biz yönetmedik. Paralel devlet yönetti’ diyor. Yargıçlar kim? Paralel devlet. Üst düzey bürokratlar? Paralel devlet. Bakanlar? Paralel devletin bakanıydı? E siz ne yapıyordunuz?"

YÜCE DİVAN TARTIŞMALARI

"Soruşturma komisyonuna dört bakanın gidip biz yüce divanda yargılanmasını istiyoruz demesi lazım. Ahlak bunu gerektirir. Kendilerine güveniyorlarsa böyle davranmaları gerekir. Ben aklanmak istiyorum. Nerede aklanabilirsin. Soruşturma komisyonu beni aklamayacak. Türkiye Büyük Millet Meclis'i de beni aklamayacak. Benim aklanacağım yer, tüm dünyada ve demokratik ülkelerde hukuktur. Yani gider mahkemelere beraat edersin ve çıkıp ben aklandım dersiniz. Kapalı kapılar ardında nasıl taktiklerle götürüldüğünü üç aşağı beş yukarı biliyoruz."

Kılıçdaroğlu, ünlü spikerin ismini karıştırdı