BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48

Kılıçdaroğlu mu, yoksa Davutoğlu mu tıpış tıpış?

AK Parti'de 3 dönem bir çok eski siyasetçinin siyasi hayatına son verecek. AK Parti'nin önde gelen isimleriyle birlikte, CHP'de 3 dönem olmamasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu da gidecek gibi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, maden bulmuşçasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta kabineye başkanlık yapacak olmasına sarılmış!

Diyor ki:

- Davutoğlu tıpış tıpış gidecek, talimat alıp dönecek.

Kemal Bey muhalefet işini beceremeyecek belli. Davutoğlu'na gaz veriyor; "Erdoğan'la Davutoğlu'nun arası açık biliyor musun?" dedikodusuyla muhalefet ettiğini zannediyor. O yüzdendir ki ayakkabı fırlatılıyor yüzüne yüzüne.  

Sen böyle muhalefet edersen, sana ayakkabı da fırlatırlar, taş da atarlar!


*

Rahmetli Ecevit'e ülkeyi yangın yerine cevirdi diye yazar kasa fırlatıyorlardı eskiden. AK Parti 13 yıldır iktidarda olmasına rağmen, ahali Kemal Bey'e fırlatıyor ayakkabıyı.  "Niye böyle?" diye sorduklarında CHP liderine, "Seçime kadar daha çoook ayakkabı fırlatacaklar" mealinde evlere şenlik bir açıklama yapıyor. 

Niye peki?

"Provokasyon"muş!

Hadi canım sende!


*

Seçim vakti geldi çattı.

AK Parti'de 3 dönem bir çok eski siyasetçinin siyasi hayatına son verecek. AK Parti'nin önde gelen isimleriyle birlikte, CHP'de 3 dönem olmamasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu da gidecek gibi. Zira, "Havuzlu villa" tutmamıştı. Geçen seçimlerde ekranlarda reklam olarak dönen ayakkabı kutuları da Kemal Bey'e yaramadı. Bu seçimde ise, kullanılacak argüman belli:

"Tayyip Erdoğan'ın Saray'ı..." 

Tutar mı?

Sanmam!

Müneccim değilim elbet; geleceği okumuyorum, sadece geçmişle bugünün toplamını yapıyorum, karşıma hazin bir tablo çıkıyor ne yazık ki!

8 Haziran sabahı...

Kemal Bey, "Tıpış tıpış!" 

Hem de halkın talimatıyla...


* 

Diyorlar ki:

"Muhalefeti eleştirmek kolay, sıkıyorsa iktidarı eleştirsene!"

Eleştireyim eleştirmesine de...

Ayakkabıyı yiyen muhalefet olunca, iktidarı eleştirmek anlamsız geliyor bana, kimse kusura bakmasın!  "Adam gibi" muhalefet etsinler, biz de "adam gibi" peşlerine takılalım. Hiç kimse de bana "medya" mavraları okumasın. Çağımız öyle bir çağ ki, muhalefetin en büyük medyası İnternet'tir. Ama gelin görün ki ellerindeki gücün farkında değiller. Bırakın İnternet'i kullanmayı, e-mail atmayı bilmeyenler var, ülkeyi idare etmeye talip CHP'liler arasında.


*

Peki Kemal Kılıçdaroğlu ne yapmalı?


Vallahi bu saatten sonra Kemal Bey ne yapsa kâr etmez!

Tek yapması gereken çekip gitmek!


* 

Kemal Kılıçdaroğlu siyaseti okuyamıyor çünkü. 

Ahmet Davutoğlu'nu, Erdoğan'a karşı kışkırtmakla bir şey elde edebileceğini sanıyor:

"Saray'a tıpış tıpış gidip talimat alacak!"

AK Partili delegelerin Erdoğan'ın bir sözüyle Ahmet Davutoğlu'nu Başbakan yaptığını unutan bir siyasetçi "tıpış tıpış" gitmeye mahkûmdur!

Zaten ahali de "tıpış tıpış" gitsin diye ayakkabı fırlatıyor ya...