BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.479,49
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu miting sonrası neden halkı selamlamadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü Yenikapı Mitingi sonunda neden kürsüye çıkıp halkı selamlamadığı ortaya çıktı.

Abone ol

YENİKAPI Mitingi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden halkı selamlamak için kürsüye çıkmadı?

Yenikapı Mitingi sonrası en çok tartışılan konuya ilişkin CHP'den ilk açıklama Grup Başkanvekili Levent Gök'ten geldi. 

Gök, miting sonrası selamlamanın programda yer almadığını, spontane geliştiğini söyleyerek, "Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde bir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir" dedi. 

SORUN YOK!

Yenikapı Mitingi'ni değerlendiren Gök, Hulusi Akar'ın açıklamalarına ilişkin ise şunları söyledi:

"Akar kendi duygularını ve sivil otoriteye bağlı olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı. Bizim açımızdan bir sorun yok."

ERDOĞAN'IN İDAM AÇIKLAMASI

Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitingde yaptığı konuşmada idam tartışmasına değinmesiyle ilgili soruyu da yanıtladı.

"Yenikapı ruhunun yaratacağı ve herkesin beklediği atmosfer; bir uzlaşmadır" diyen Gök, Türkiye'nin demokrasi sınırları içinde kalarak ve uluslararası anlaşmalara bağlılıklarını gözardı etmeden yoluna devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Kitlelerin taleplerini bildirmek hakkına sahip olduğunu, ancak bu talepleri değerlendirmesi gerekenin siyaset kurumu olduğunu belirten Gök, siyaset kurumunun da bu talepleri değerlendirirken üç beş adım ilerisini düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi. Gök, "İdam cezası hukuk sistemimizden çıkmıştır. Dolayısıyla böylesine bir tartışmaya tekrar dönmeyi biz CHP olarak uygun görmüyoruz. Soğukkanlı ve basiretli olunması gereken bir zaman dilimi içindeyiz. İktidar partisi eminim ki uluslararası sözleşmeler bağlamında Türkiye'nin iç hukukundan çıkarılmış olan bu konuyu daha soğukkanlılıkla takip edecektir" diye konuştu.